Annons:

Rönnlund nära 100 000 i månaden efter löneförhöjning:

Lars-Erik Rönnlund tjänar nu 99 900 kronor i månaden. Foto: Ossian Mathiasson

Rönnlund nära 100 000 i månaden efter löneförhöjning: "Säkert många som vill headhunta honom"

3 400 kronor mer innan skatt får Lars-Erik Rönnlund i löneökning. Nu är han 100 kronor från att tjäna 100 000 kronor i månaden.
– Han är en stor tillgång för kommunen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Lars-Erik Rönnlund tillhör lönetoppen bland länets kommunchefer- och direktörer. Han är också en av de som sutitt allra längst på sitt jobb.

– Han är den kommunchef som har suttit allra längst i Kalmar län och han har därmed längst erfarenhet av kommunchefsjobbet. Han levererar alltid det han ska till politiken, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunchefen i Hultsfred är ytterst nära att tjäna 100 000 kronor i månaden. Hans lön för 2019 landar på 99 900 kronor i månaden, vilket ger en årslön på knappt 1,2 miljoner kronor. Hans månadslön ökar med 3,4 procent.

– Han håller sig under 100 000 kronor och hans nya lön följer lönerna bland chefsdelen här i kommunen. Vi är mycket nöjda med det arbete han lägger ned för kommunens utveckling på olika sätt. Han är en stor tillgång för kommunen i arbetet med att driva kommunen framåt. Han är chef över 1 400 anställda, har en miljard i omsättning per år och som företrädare för politiken är vi beroende av duktiga och kompetenta medarbetare. Det har vi även på andra chef- och medarbetsplatser, vilket känns tryggt.

Tror du att skattebetalarna tycker att 99 900 kronor är en rimlig lön?

– Det tror jag med tanke på att det är en organisation med nästan 1 400 anställda. Med det följer ett stort ansvar för sina anställda och kommuninvånarna att ha en verksamhet som fungerar och att det politikerna beslutar om genomförs. Det är viktigt att ha en chef som förvaltar det på ett bra sätt och det gör han.

"Hoppas han fortsätter"

Lars-Erik Rönnlund är både kommunchef och vd för Hultsfreds Kommunala Industri AB, HKIAB. För rollen som kommunchef har han 85 100 kronor i månaden och för vd-skapet har han 14 800 kronor.

– Tiden varierar och ibland går de olika uppdragen in i varandra. Det är samma område i vissa fall och bedömningen är att lönen visar hur det ser ut tidsmässigt också.

Hur viktigt är det att behålla honom?

– Vi hoppas att han fortsätter i många år till. Det är säkert många som försöker headhunta honom. Det vet jag inte säkert, men vi är väldigt glada så länge han är kvar.

Kommer hans löneökning ligga runt tre procent även framöver?

– Det beror lite på hur löneutvecklingen blir, det ska jag inte sia om nu. Vi följer löneutvecklingen inom chefsleden.

Kommunchfen Lars-Erik Rönnlund hänvisar till arbetsgivaren och meddelar att han inte har några kommentarer kring sin nya lön.

Fotnot: I första versionen av artikeln var uppgiften om årslönen felaktig. Årslönen ligger strax under 1,2 miljoner och inget annat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt