Annons:

PENSIONERAD PLÅTSLAGARE VANN STORBELOPP –

Christer Pettersson från Västervik vann en kvarts miljon kronor i tv på tisdagen. Foto: Svenska Spel/Pressbild

PENSIONERAD PLÅTSLAGARE VANN STORBELOPP – "BEHÖVER INTE TA DET BILLIGASTE NU"

Den pensionerade plåtslagaren Christer Pettersson från Västervik vann 250 000 kronor på Triss i TV4:s Nyhetsmorgon på tisdagen. Nu ska han och hustrun Ann ut och resa.
– Jag känner så där att vi behöver inte ta det billigaste nu, skrattar Christer.

Annons:

Vad är det med Västervik och triss i år? För femte gången i år skrapade en Västerviksbo triss i tv – och det blev en ny storvinst. 

Den pensionerade plåtslagaren Christer Pettersson vann en kvarts miljon kronor i tv-skrapet. Bakgrunden var sonens önskan om ett kuvert – som ledde till att Christer hittade några gamla vinstlotter i en byrålåda hemma i huset.

– Jag fyllde år i mars och fick en hel drös med lotter och vann 90 kronor på dessa, minns Christer Pettersson.

Men lotterna blev liggandes till äldste sonen behövde ett kuvert i somras. Någon dag senare var han och handlade på Ica Maxi inne i Västervik, samma butik som Thomas Hult i maj skrapade fram 100 000 kronor i när han fick genomföra sitt tv-skrap på hemmaplan, och passade då på att lösa in vinstlotterna mot tre nya lotter.

– Och den första loten jag tog fram av dem var det tre tv-apparater på. Då får du skrapa i tv, sa Ann då. Och det sjönk liksom inte in, berättar Christer.

"Behöver inte ta det billigaste"

På tisdagsmorgonen var paret på plats i Nyhetsmorgonstudion i TV4-huset i Stockholm. Nervositeten han kände visades inte upp – och en iskall Christer vann 250 000 kronor. Då var glädjen förstås stor.

Att resa står högt på önskelistan.

– Jag känner så där att vi behöver inte ta det billigaste nu. Men man behöver ju inte slösa för det, man är ju ändå smålänning trots att man inte har dialekten, skrattar Christer.

Vinnarkommunikatören på Svenska Spel, Magnus Fridell, säger att Västervik är en av de vinsttätaste kommunerna i landet sett till invånare.

– Vi har haft hela fem vinnare från Västervik som skrapat Triss i tv i år, vilket gör kommunen till en av de vinsttätaste i landet sett till antal invånare. Det är fantastiskt roligt, säger han och tillägger att tre av de fem vinnarna har vunnit just 250 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt