Annons:

Målilla är nästa ort att bli vacker: ”Ska vara till nytta för allmänheten”

Höstens andra ortspromenad hålls i Målilla på lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla är nästa ort att bli vacker: ”Ska vara till nytta för allmänheten”

Ortpromenaderna i Hultsfreds kommun fortsätter. På lördag har turen kommit till Målilla och frågan som ställs är hur orten kan bli vackrare. Det vill Hultsfreds kommun ha hjälp med.

Annons:

Lördagen den 14 september bjuder Hultsfreds kommun in till ortspromenad i Målilla. Promenaden är en del i projektet Hultsfreds kommun Makeover, som syftar till att försköna den fysiska miljön i kommunens olika orter i dialog med personerna som bor eller verkar på orten. 

I början av månaden fick Järnforsen besök och sedan tidigare har Hultsfred, Silverdalen och Virserum bokats av på listan. 

”Förslagen ska vara till nytta för allmänheten och försköna orten och/eller göra den tryggare och trivsammare. Förslaget ska stärka framtidstro och identitet hos de som bor på orten, och gärna förstärka ortens varumärke för besökare. Förslaget ska omfatta mark som kommunen råder över, och kan vara en fysisk åtgärd som till exempel förbättring eller nyanläggning av en konstruktion eller plats, till exempel badbrygga, lekredskap, bänkar, plantering i park, skulpturer eller belysning”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Lördagens promenad i Målilla utgår från parkeringen vid Skeppet klockan 11. Det blir, enligt kommunens hemsida, en promenadslinga i lugnt tempo med fokus på att lyfta fram synpunkter och förbättringar. Mörlunda får sin ortspromenad i mitten av november. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt