Annons:

50 NYA PARKERINGSPLATSER SKAPAS I HULTSFRED

Hultsfreds kommun skapar 50 nya parkeringsplatser bakom kommunhuset i centralorten. Foto: Ossian Mathiasson

50 NYA PARKERINGSPLATSER SKAPAS I HULTSFRED

Svårt att hitta parkeringsplats i centrala Hultsfred? Nu ska 50 nya parkeringsplatser skapas på parkeringen bakom kommunhuset i Hultsfred.
– Det är tre rader i dag så nu blir det en fjärde rad, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ansökan om utökning av den befintliga parkeringsytan bakom kommunhuset i Hultsfred kom in i september och nu har miljö- och byggnadsnämnden gett bygglov för att anlägga 50 nya parkeringsytor, varav tre stycken handikapparkeringar. 

– Det har varit på gång en längre tid, åtminstone ett år. Det är oftast fullt på parkeringen i och med att många från gymnasiet med lärare och elever parkerar där och det gör även personalen på Albäckskolan. Det är också många anställda i kommunhuset och vi behöver få till en utökning. Vi vill inte ta upp platserna på Stora Torget då det är en parkering som ska vara mer för allmänheten, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

50 platser på 120 meter

Åtgärden och förändringarna omfattar en yta om cirka 620 kvadratmeter och det krävs att träd, buskar och sly avlägsnas för att satsningen ska bli verklighet. Marken ska sedan fyllas upp till samma nivå som befintlig parkeringsyta och nya träd ska planteras i slänten mellan den nya parkeringsytan och gränsen till bostäderna. Parkeringsplatserna planeras rakt mot området med bostäder och då ska ett lägre staket sättas upp. 

– Vi skapar fler parkeringsplatser mot bebyggelsen och det blir en utökning med en hel rad på baksidan av kommunhuset. Det blir 50 platser på 120 meter. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Jag har sett att det har gjorts markeringar på träden så avverkningen lär vara på gång. Jag har i övrigt ingen uppgift om när det ska göras. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt