Annons:

Regionrådet bemöter kritiken: ”Behöver inte känna någon oro”

Yvonne Hagberg (S) bemöter frågorna som Anders Andersson ställer angående vårdcentralsbyggnaden i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

Regionrådet bemöter kritiken: ”Behöver inte känna någon oro”

Oppositionsrådet Anders Andersson (KD) är rädd för att Virserum ska bli utan läkare om Länsunionen i Region Kalmar län lyckas sälja vårdcentralsbyggnaden.
– Ingen behöver känna någon som helst oro, säger regionrådet Yvonne Hagberg (S).

Annons:

Länsunionen i Region Kalmar län har för avsikt att sälja byggnaden där ambulansen har sina nuvarande lokaler i Virserum med anledning av att en ny ambulansstation ska byggas på orten och stå klar om drygt två år. 

Anders Andersson, oppositionsråd i Region Kalmar län, är glad för att det finns två privata läkare med avtal med regionen i Virserum och tycker att det är lättvindigt om regionen vill sälja den fastighet som det finns två läkarmottagningar i. 

”En förutsättning för att behålla läkare på mindre orter och landsbygden är att man erbjuder goda förutsättningar, till exempel när det gäller lokaler. Därför är det anmärkningsvärt och obegripligt att majoriteten i regionen under ledning av S och C inte ser betydelsen av läkarmottagningarna”, sa Anders Andersson till DH i går. 

Lovar att läkarna kan fortsätta

Det socialdemokratiska regionrådet Yvonne Hagberg bemöter nu kritiken från Anders Andersson. 

– Jag sätter stort värde på att vi har två mycket kompetenta läkare i Virserum som bedriver en mycket viktig verksamhet där. De hyr i dagsläget sina lokaler av regionen och har därmed besittningsrätt och kommer att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet i samma lokaler om en eventuell ny ägare övertar fastigheten. Skulle de två läkarna inte vilja byta till denna eventuella nya hyresvärd så kommer vi självklart att vara behjälpliga för att hitta ersättningslokaler. Denna dialog kommer att hanteras av regionens fastighetsavdelning och är inte ett uppdrag för politiken, säger Yvonne Hagberg.

I dag tas ett inriktningsbeslut på det underlag som har arbetats angående en ny ambulansstation vid norra infarten till Virserum.

– Det har alla regionråd haft tillgång till sedan 14 oktober. I det underlaget framgår att planen är att avyttra fastigheten så det kan inte ha kommit som en överraskning för Anders Andersson.  Självklart kommer en dialog att föras med berörda hyresgäster men jag är också övertygad om att en eventuell ny hyresvärd ser ett stort värde i att fastigheten redan har hyresgäster. Varken de, Anders Andersson eller boende i Virserum behöver känna någon som helst oro, utan verksamheten kommer att kunna drivas vidare i Virserum, säger Hagberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt