Annons:

  • Framstegets nya butik har öppnat efter flytten

    Anna Lindahl, Anna Karlsson och Cecilia Nilsson jobbar på Framstegets affär i Målilla som invigdes i nya lokaler på onsdagen. Foto: Privat

  • Framstegets nya butik har öppnat efter flytten

    Cecilia Nilsson klippte invigningsbandet.

Framstegets nya butik har öppnat efter flytten

Framstegets affär har flyttat från den gamla banklokalen till Skeppets lokaler i Målilla. På onsdagen öppnade affären med traditionsenlig bandklippning.
– Vi behöver vara där det är liv och rörelse med kunder, säger Håkan Hägg, verksamhetsledare på Framsteget.

Annons:

Framsteget är en intraprenad med daglig verksamhet i Hultsfreds kommun och har flera olika verksamheter, bland annat affär, biltvätt, café och legoarbeten. 

I dag slog Framsteget upp dörren till den ”nya” affären på Skeppet i Målilla.

– Affären har funnits i den tidigare banklokalen i gamla samhället och det finns inte så mycket folk som rör sig där nere längre. Allt händer vid bussterminalen, skolan, Coop och macken, det är där det finns mest aktivitet. Vi behöver vara där det är liv och rörelse med kunder, säger Håkan Hägg. 

Cecilia klippte invigningsbandet

Affärens syfte är att personer på daglig verksamhet ska få den sociala kontakten med kunder samtidigt som man tränar på att lösa kassabiten och driva en affär. Affären har drivits i 14 år. 

– Vår förhoppning är att någon av de som jobbar så här kan få en lönebidragsanställning i en annan butik. Vi når kanske inte dit men målet är att de ska träna och få göra det så arbetslikt som möjligt, säger Håkan Hägg. 

Det är en presentaffär med inredningsdetaljer, leksaker, presenter och julprylar som numera finns på Skeppet i Målilla. Under öppningsdagen blev kunderna bjudna på glögg och pepparkakor efter att Cecilia Nilsson klippt invigningsbandet 

– Just nu är det tjejer som jobbar i butiken och de har jobbat fram ett bra koncept. De har plockat fram och beställt varor tillsammans med personalen. Det är bra och viktigt med många arbetsmoment, säger Hägg. 

Det är i snitt fyra-fem personer som jobbar i affären varje dag och alla som vill prova på att jobba i affären får möjlighet till det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt