Annons:

Efter tidningsjättens köp – 35 personer kan förlora jobbet

Efter NTM:s uppköp kan nu 35 personer i norr förlora sina jobb. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Efter tidningsjättens köp – 35 personer kan förlora jobbet

Tidningsjätten Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, som bland annat äger Vimmerby Tidning och Västerviks Tidningen, växte ytterligare i höstas. Nu står det klart att Norran, som ingick i förvärvet, ser ut att säga upp 25 anställda. Även tio tjänster på Piteå-Tidningen försvinner.

Annons:

Det skriver Norran själv på sin sajt.

Tidningarna Norrländska socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen samlades under samma paraply i och med att det nya mediebolaget Norr Media AB bildades.

– Detta stärker NTM-koncernen ytterligare och skapar nya möjligheter. En bra affär för alla parter, särskilt för våra läsare och kunder i regionen, kommenterade NTM:s koncernchef Lennart Foss på koncernens hemsida i samband med uppköpet. 

Nu skriver tidningen Norran på sin sajt att 25 medarbetare riskerar att förlora jobbet efter köpet. Medarbetarna ska ha informerats under fredagen. Det ska enligt tidningen röra sig om 16 tjänster på säljavdelningen och nio redaktionella tjänster.

– Det blir konsekvenser och det kommer att bli personalminskningar av den nya organisationen, men antalet tjänster är för tidigt att säga. Det blir lätt spekulationer om hur många som får gå och det har jag all respekt för eftersom det kan vara jobbigt för den som drabbas, säger vd:n Mats Ehnbom till tidningen.

All försäljning på privatmarknaden ska läggas hos NTM. 

22 tjänster ska enligt organisationsplanen bli kvar. Alla förändringar ska vara genomförda i april 2020. 

Enligt Norran försvinner även tio tjänster från Piteå-Tidningen samt ett mindre antal tjänster från Norrbottens-Kuriren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt