Annons:

Trångt på scenen vid prisutdelning för miljöstipendiater

Brånstrands familjelantgård och Stegen fick årets miljö- och byggnadspris och belönades med varsitt stipendium på 5 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Trångt på scenen vid prisutdelning för miljöstipendiater

Det blev trångt på Hotell Hulingens scen när Stegen och Brånstrands familjelantgård fick varsitt miljö- och byggnadspris av Hultsfreds kommun.

Annons:

I samband med kommunfullmäktiges julsamkväm delades årets priser ut till Hultsfreds kommuns kultur- respektive miljöstipendiater. 

Årets miljö- och byggnadspris tilldelades Stegen och Brånstrands familjelantgård, två verksamheter som fanns på plats och har visat omtanke om byggnader eller miljön. Pristagarna fick 5 000 kronor vardera och ett diplom. 

Lennart Davidsson (KD), vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) delade ut stipendierna och det blev trångt på scenen vid fotograferingen. 

"Ska inte glömma bort dem"

Robert Andersson på integrations- och arbetsenheten tog emot stipendiet med glädje.

– Förutom oss som jobbar på Stegen så är deltagarna med och gör verksamheten möjlig. Vi ska inte glömma bort dem i detta sammanhang. De kommer att bli jätteglada över priset, säger Robert Andersson. 

Karina Brånstrand från familjelantgården instämmer.

– Vi är jättetacksamma för priset som vi har fått. Det är roligt att vår verksamhet blir uppmärksammad på det här sättet, säger Karina Brånstrand. 

Lennart Davidsson skickade med ett par ord innan pristagarna lämnade scenen. 

– Det är verksamheter som inte stannar av i morgon utan de kör på. Lycka till med ert fortsatta arbete, säger Lennart Davidsson.

Fakta

Motivering för Stegen:

”Konsumtionssamhället idag förbrukar både människor och material. Stegen har konceptet för att ta hand om både människan och miljön. En verksamhet som ger en andra chans och ett mer hållbart samhälle”.

Motivering för Brånstrands familjelantgård: 

”De har som mål att bruka skogen så att det naturliga kretsloppet störs så lite som möjligt. De utbildar även skolklasser om skogens betydelse och dess värden ur energi- och kretsloppssynpunkt samt att det är en förnyelsebar energikälla som inte påverkar klimatet”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt