Annons:

Lokalt parti står inte bakom omorganisationen: ”Inte meningsfull”

Jonny Bengtsson (S) var inte särskilt förtjust i verksamhetsförändringen i form av chefskapet på Stegen i Hultsfred och deltog inte i beslutet tillsammans med partikollegorna. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt parti står inte bakom omorganisationen: ”Inte meningsfull”

Det sker en omorganisation på Stegen i Hultsfred. Verksamheten återgår till tidigare struktur med en sektionschef som ansvarig chef, något som Socialdemokraterna inte står bakom.
– Vi deltog i beslutet. Vi ser inte omorganisationen som meningsfull, säger Jonny Bengtsson (S), andre vice ordförande i socialnämnden.

Annons:

Den historiska strukturen har varit sådan att Stegen och dess medarbetare har styrts av en sektionschef. 

På 2010-talet ändrades detta gradvis, en av arbetsledarna blev föreståndare för verksamheten och en del av ansvar delegerades från sektionschefen. 

För tre år sedan blev föreståndartjänsten en renodlad chefstjänst med vissa operativa arbetsuppgifter kvar, som rapporterade till sektionschef. 

Tillbaka till ursprunglig organisation

Nu vill socialnämnden gå tillbaka till tidigare struktur med en sektionschef, som ansvarar för verksamheten och är direkt chef för medarbetarna. Föreståndartjänsten återgår därmed till att vara en arbetskonsulenttjänst med ett rent operativt ansvar. 

När frågan lyftes på socialnämndens senaste sammanträde valde tre ledamöter från Socialdemokraterna, Jonny Bengtsson, Tomas Lockström och Anton Mlynar, att inte delta i beslutet då de tycker att föreslaget inte är ändamålsenligt och acceptabelt. 

– Vi är inte överens med majoriteten och deltog inte i beslutet. Enligt Robert Andersson på integrations- och arbetsenheten har man för avsikt att öka på antalet deltagare som finns i Stegens verksamhet. Att ta bort en chefstjänst och flytta den från den direkta verksamheten upp till Robert, som inte finns på Stegen, kan vi inte se någon meningsfullhet i, säger Jonny Bengtsson. 

"Skapar stor förvirring"

Han fortsätter och anser att det inte är läge för denna förändring just nu. 

– Om man tittar på Visions MBL-protokoll så skriver de att man tycker att förvaltningen har tagit förändringarna i fel ordning, vilket vi också tycker. Det skapar en stor förvirring, säger han. 

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson berättar att det är ett förslag från tjänstemännen och cheferna som inte har mötts av någon kritik längs med vägen. 

– Majoriteten tycker att det är ett bra och genomtänkt förslag. Vi får fler personer som jobbar operativt och Robert (Andersson) säger att det är fullt hanterbart. En viss rationalisering ligger i det men man känner att man kan upprätthålla en kvalité. Medarbetarna har köpt upplägget, säger Per-Inge Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt