Annons:

Höjd ersättning för frivilliga som anordnar aktiviteter för äldre

Socialnämnden har beslutat att höja ersättningen för frivilliga som anordnar caféer och andra aktiviteter för äldre i Hultsfreds kommun.
Foto: MostPhotos

Höjd ersättning för frivilliga som anordnar aktiviteter för äldre

Samma bidragsbelopp sedan 2008. Nu höjs ersättningen för caféer och aktiviteter inom frivilligverksamheten. 
– Vi själva blev förvånade över att det har stått still i så många år, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Socialnämnden har fattat beslut om att höja ersättningen gällande frivilliginsatser för Hultsfreds kommuns äldre. Genomförda caféer och aktiviteter inom frivilligverksamheten har haft samma belopp sedan 2008, det vill säga 400 kronor per café och 25 kronor för övriga aktiviteter likt stickning, bakning, planteringar, högläsning och gymnastik utifrån den enskildes förmåga. 

Ersättningen höjs till 600 kronor respektive 50 kronor efter att det har gjort en uppräkning utifrån konsumentprisindex. På grund av dagens prisutveckling har kostnader för underhållning och fikainköp ökat.  

– Vi hoppas att det kommer hamna i god jord. Vi är så beroende av vad de frivilliga hjälper till med inom äldreomsorgen för att skapa glädjestunder och trivsel, säger Per-Inge Pettersson (C). 

– Vi är glada och tacksamma, det kan inte understrykas nog, säger Jonny Bengtsson (S).

172 genomförda caféer i fjol

För första gången sedan 2008 höjs storleken på bidraget. 

– Vi själva blev förvånade över att det har stått still i så många år. En så stor höjning kommer vi inte kunna göra varje år men nu gör vi det för att det har varit en eftersläpning, säger Per-Inge Pettersson.  

Per-Inge Pettersson berättar att det i huvudsak är enskilda individer och inte föreningar som anordnar aktiviteterna. Det genomfördes 172 caféer på kommunens elva träffpunkter och ytterligare 1 037 aktiviteter under fjolåret.

– De enskilda individerna vill bidra och tycker att det är roligt för egen del också, säger Per-Inge Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt