Annons:

Virserums trygghetslägenheter klara innan årets slut

Här är skissen över den kommande byggnationen vid Ekliden med sju nya trygghetslägenheter. Foto: Riksbyggen

Virserums trygghetslägenheter klara innan årets slut

Under det senaste året har sju trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum byggts. Arbetet går framåt och kan snart vara i mål.
– Det blir invigning och öppet hus i slutet av november men inget datum är spikat, säger Jonny Bengtsson (S), socialnämndens vice ordförande i Hultsfreds kommun.

Annons:

Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem startade i december 2018 byggandet av sju trygghetslägenheter i anslutning till Ekliden. Det handlar om två trerumslägenheter och fem tvårumslägenheter som byggs i två radhuslängor. 

I samband med torsdagens presskonferens med socialnämnden gav ordförande Per-Inge Pettersson och vice ordförande Jonny Bengtsson senaste nytt kring byggnationen i Virserum och det som komma skall vid Hemgården i Målilla. 

– Vi fick en längre lägesrapport på senaste nämndsmötet. Det var glädjande att höra att tidsplanen håller. Det ligger väldigt nära att allt är klart med trygghetslägenheterna i Virserum och de ligger i fas med Hemgården i Målilla, säger Per-Inge Pettersson. 

Om allt går som det ska blir invigning och öppet hus i slutet av november när det kommer till trygghetslägenheterna i Virserum. 

– Det betyder att man kan flytta in till första advent. Det är dock oklart vilket datum det blir. En slutbesiktning ska göras när hela projektet är klart, säger Jonny Bengtsson. 

"Kommer uppstå utmaningar"

Arbetet med utbyggnaden av Hemgården i Målilla går också framåt även om byggnationen inte har påbörjats. Här kommer man gå från 27 till 50 platser, alltså nästan en fördubbling, och ett tillagningskök ingår också. Arbetet har gått ut på upphandling och företag som är intresserade av att lämna anbud ska göra det senast den 20 september. 

– Så nära är det att man ska ha lämnat in anbud. Det nya blocket med 20 lägenheter i en helt ny byggnad byggs först och när man har gjort det så tar man etapp två och flyttar över de som bor i de nuvarande lägenheterna till de nya lägenheterna, säger Per-Inge Pettersson och fortsätter:

– Det gäller att få till logistiken och den är inte komplett. Det kommer uppstå utmaningar när man bygger ut den befintliga byggnaden, säger Pettersson. 

Det är oklart vad det kommer kosta att göra den stora upprustningen på Hemgården. 

– Det är svårt att beräkna vad det kostar så det blir intressant att se om Trygga hems siffror stämmer med de anbud som kommer in. Det kan man bara spekulera i just nu, säger Bengtsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt