Annons:

  • Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda:

    Lars Rosander (C) klippte invigningsbandet av de sju trygghetslägenheterna vid Ekliden i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda:
  • Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda:
  • Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda:
  • Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda:
  • Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda:

Lägenheter för mångmiljonbelopp invigda: "Stor glädje för mig"

I dag var det stor invigning av de sju nya trygghetslägenheterna vid äldreboendet Ekliden i Virserum. Ett projekt som har tagit ett år att färdigställa och som kostat 18,9 miljoner kronor att bygga.
– Det är en stor glädje för mig att vara med på denna stund, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

Annons:

Det är den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem som har tagit fram bostäderna i sin första nyproduktion. Föreningen bildades för två år sedan och består av tre fastigheter varav Ekliden är en av dessa. 

Trygghetslägenheterna är tvåor och treor i radhuslängor och kravet för att bo i lägenheterna är att den boende ska ha fyllt 70 år. 

"Berättat att de vill ha en egen bostad"

På torsdagseftermiddagen invigdes lägenheterna, som ligger precis intill Ekliden och ger tillgång till gemensamhetsutrymmen, daglig personal och andra tjänster för de som väljer att bo i den kooperativa hyresgästföreningen. 

Resultatet blev också något utöver det vanliga. 

– I början av förra mandatperioden hade vi en planering för socialnämnden och tittade framåt för hur vi löser äldreomsorgen i Hultsfreds kommun. Vi har tagit erfarenhet av vad vi har sett tidigare och det är därför vi tycker att det är perfekt med trygghetslägenheter just här. Det har varit så populärt att flytta till trygghetslägenheterna i Mörlunda och det känns väldigt bra. Många äldre har berättat för mig att de vill ha en egen bostad men möjlighet till samvaro. Det är precis vad vi har fått till i Virserum, säger Per-Inge Pettersson. 

"Fantastisk anläggning"

Byggnationen av trygghetslägenheterna har gått på 18,9 miljoner kronor och behovet av en ny entré och förbättrad samlingslokal i anslutning till Ekliden blev känt under projekteringen. För drygt 1,2 miljoner har äldreboendet fått dessa behov tillgodosedda.

– Det är en fantastisk anläggning som vi har fått till. Jag vill tacka personalen på Ekliden för att vi har fått till detta gemensamhetsutrymme. När vi satt och pratade för flera år sedan så sa personalen att lokalen är för kall för aktiviteter under vintertid. Det fanns inte tillräckligt med element så vi fick komplettera det. Det är också helt underbart att prata här i dag mot hur det var då, den gången var inte akustiken på det sättet som vi kan uppleva idag. Jag är mycket nöjd med vad vi har uppnått och vad vi ser i dag, säger Pettersson. 

Jonny Bengtsson (S), andre vie ordförande i socialnämnden, höll med Per-Inge Pettersson i det han sa framför en del personal från Ekliden och hemtjänsten, representanter från föreningen Hultsfreds trygga hem och socialnämnden. 

– Nu har vi ett tryggt boende med de sju trygghetslägenheterna. Det är inte så ofta som man har invigning i Virserum, så det är roligt att vara med om det. De som kommer bo i trygghetslägenheterna får det jättebra, det är jag tämligen säker på, säger Jonny Bengtsson (S). 

Arbetet har pågått i ett år

Kommunalrådet Lars Rosander (C), som även är ordförande i föreningen Hultsfreds trygga hem, berättar att det är en byggnation som har pågått i ett drygt år. 

– Den 10 december 2018 togs första spadtaget och det är ett år sedan. Kort därpå kom markarbetet och byggnationen igång – och nu, den 12 december 2019, står vi här och har invigning. Det är bra att Ekliden har fått en ändamålsenlig lokal som kan användas året om. Vi kan vara stolta över denna byggnation, jag tycker att det blir jättebra, säger Lars Rosander (C).  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt