Annons:

Rekordstort intresse för att driva UF-företag i länet

Syskonen Umair och Saima Zabihullah driver UF-företaget Småländska Fruktkorgar UF på Hultsfreds gymnasium och är två av många UF-företagare i Kalmar län. Foto: Ossian Mathiasson

Rekordstort intresse för att driva UF-företag i länet

749 elever drev UF-företag i Kalmar län under läsåret 2018/2019. I år uppgår siffran till 832. 
– Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år, säger Anna Hofvergård, regionchef för Ung företagsamhet i Kalmar län. 

Annons:

Det är många gymnasieelever som ser ett stort värde i att driva UF-företag. Anna Hofvergård berättar att personer som har drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer. 749 elever drev UF-företag och nu har det skett en ökning med 83 elever till 832.

Många UF-företagare i Hultsfred

Årets siffror visar, precis som förra årets notering, att det är populärt att driva UF-företag på många högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är fortsatt relativt låg på yrkesförberedande program 

– Samtidigt är det viktigt att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet. Till exempel elever på teoretiska och yrkesförberedande program som ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag. De borde givetvis få öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, säger Anna Hofvergård. 

På Hultsfreds gymnasiums Idénäste tidigare i december var det rekordmånga framtida entreprenörer som pitchade sina affärsidéer inför en jury. Det är totalt 44 elever som driver UF-företag på Hultsfreds gymnasium under det pågående läsåret. 

Hur många elever driver UF-företag i respektive kommun i Kalmar län?

– Den informationen kommer ut i januari, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt