Annons:

Nytt samråd för omfattande vindkraftpark:

Dackevind AB vill skapa en vindkraftpark med 15 vindkraftverk i Hultsfreds kommun och ett nytt samrådsmöte väntar på måndag. Karta: Dackevind

Nytt samråd för omfattande vindkraftpark: "Rädda för frågestund"

Förra vårens samrådsmöte gällande Dackevinds planerade vindkraftpark i den södra delen av Hultsfreds kommun underkändes. 
Nästa måndag, den 27 januari, hålls ett nytt samrådsmöte på Skeppet i Målilla. 

Annons:

Det är Dackevind AB som står bakom planerna för en vindkraftpark med 15 vindkraftverk på 250 meter i trakten runt Målilla, Mörlunda och Virserum. 

I maj 2019 hölls ett samrådsmöte som blev underkänt av många och nu väntar ett nytt möte på Skeppet i Målilla. 

– Vi som bor i närheten fick information om det i brevlådan för en vecka sedan. Det första samrådet i juni blev underkänt av Hultsfreds kommun eftersom vi var så många som klagade på att det var som ett öppet hus. Det var inget föredrag och ingen frågestund. Vi får hoppas att det blir rätt på måndag, att vi får ställa frågor och visa vår oro, säger Hjalmar Österberg, ordförande i föreningen Vindfrid Målilla-Mörlunda-Virserums landskapsskydd. 

I juni var han en av personerna i det berörda området som bildade en förening i ett försök att stoppa projektet med flera vindkraftverk på 250 meters höjd. 

– Vi har just nu 120 medlemmar så det räcker stadigt. Vi har inte gjort så mycket reklam så det kan växa och bli större under våren. Det är många som ringer och visar mycket oro. Alla vi som bor i Målilla, Mörlunda och Virserum bor lika nära det stora projektet. Jag hoppas att det ska komma mycket folk som är kritiska på samrådsmötet. Jag tror att de ansvariga är rädda för frågestund, säger Hjalmar Österberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt