Annons:

Venaelever redo för klassisk radiotävling: ”Mycket fjärilar i magen”

Vena skola tävlar i Vi i femman i eftermiddag och känner sig väl förberedda inför tävlingen. Foto: Privat

Venaelever redo för klassisk radiotävling: ”Mycket fjärilar i magen”

Vena skolas femteklassare har förberett sig väl inför dagens kvartsfinal i Vi i femman. 
– Vi har tittat på Lilla Aktuellt de två senaste åren, säger mentorn Mette Olsen Lind.

Annons:

Landets femteklassare kämpar vidare i Vi i femmans kvartsfinaler och Vena skola är en av de åtta skolorna i Kalmar län som kämpar om att vinna den klassiska radiotävlingen. 

I eftermiddag väntar deras kvartsfinal mot Östra skolan från Färjestaden och det går nästan att ta på spänningen inför det som komma skall. 

– Vi är laddade. Det har faktiskt varit ganska svårt att samla ihop hela gruppen i veckan, det har varit mycket fokus på Vi i femman. Vi har också laddat lite extra och i dag är det mycket fjärilar i magen, säger mentorn Mette Olsen Lind. 

"Sådana goda förmågor"

Det går elva elever i årskurs fem på Vena skola och det är ingen direkt slump att Vena skola hade bra resultat i uttagningsprovet som gav en plats i tävlingen. 

– Vi har tittat på Lilla Aktuellt de senaste två åren, tittat på Lilla aktuellts årskrönika, följt med i de lokala nyheterna och kört ett quiz, som kallas för Kahoot, flera gånger i veckan. Det kan vara en del i att vi gick vidare. Vi är uppdaterade, säger Mette Olsen Lind. 

Femteklasserna Isak Wall och Elsa Nilsson kommer tävla för Vena och mentorn tror att de har goda chanser att ta sig vidare till semifinal. 

– Jag skulle bli förvånad om de inte går vidare, det är sådana goda förmågor som har lärt sig väldigt mycket. Det blir samtidigt en ny situation med tävling mot en annan skola och nerver kan spela in. Oavsett resultat så känner vi redan att vi har vunnit genom att komma så här långt. Vi kommer fira på hemvägen med ett besök på McDonalds. 

Här är klassens hejaramsa

I Vena går eleverna i årskurs fyra, fem och sex i samma klass och samtliga 30 elever, tre pedagoger och några föräldrar följer med till Kalmar. De har även övat in en hejaramsa som handlar om klassens maskot, det vill säga en häst. 

– Den går så här ”Från öst till väst, vi rider vår häst. Vi har jobbat som en fena för vi är Vena. Go Vena”.

Hur kom ni på den? 

– Vi har spånat tillsammans, plockat ut godbitarna och satt ihop den. Det blir bra tryck i hejaramsan i dag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt