Annons:

Polisen lokalt söker anställda – du kan söka jobbet

Nu söker polisen lokalt timanställda som kan fungera som arrestantvakter. På bilden kommunpolisen Håkan Karlsson. Foto: Simon Henriksson

Polisen lokalt söker anställda – du kan söka jobbet

Polisen i Vimmerby/Hultsfred söker nu arrestantvakter. Får man jobbet blir man timanställd.
– Vi hoppas få in så många intressenter som möjligt, säger kommunpolisen Håkan Karlsson.

Annons:

Nu vill polisen kunna öppna arresten i Vimmerby och Hultsfred oftare. Därför söker man timanställda arrestantvakter. Som arrestantvakt ansvarar man för motagning, bevakning och tillsyn av omhändertagna och gripna personer. 

I uppdraget ingår även att biträda förundersökningsledare med administrativt stöd samt att medverka vid transporter till häktningsförhandlingar samt bevakning på exempelvis sjukhus.

– Vi gick ut med det här för ett år sen, men folk tänkte nog kanske inte att möjligheten fanns lokalt då. Nu gör vi ett upprop. Förr hade vi en lista på 20 personer vi kunde ringa till och en del av dem hade jobb, en del var pensionärer. Det är bra om vi har så många som möjligt att välja på för ibland uppstår det situationer där vi måste öppna med kort varsel. Vi vill ha ett så brett urval som möjligt, förr hade vi folk som jobbade skift, en del som bara kunde helger och en del som kunde mitt i veckan, säger kommunpolisen Håkan Karlsson. 

Vill öppna oftare

Ansökningstiden pågår till den 14 februari. 

– Man blir timanställd och jobbar alltid två och två. Det är bra med så stor åldersstruktur som möjligt. Det handlar oftast om det är någon större händelse, som skolavslutning, GP-speedway, Semesterracet eller andra festligheter. 

Polisens förhoppning är att kunna öppna arresten i Vimmerby och Hultsfred oftare.

– Vi har varit begränsade nu när vi inte har personal. Har vi ingen personal kan vi inte öppna arresten, får vi in några kan vi öppna oftare.

Mer information om ansökningen finns på polisens lokala Facebooksida. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt