Annons:

Målillaföreningarnas önskan ser ut att bli verklighet: ”Trycket ökar”

En offentlig toalett ser ut att bli verklighet i Målilla efter flera föreningars gemensamma brev till kommunen. Foto: MostPhotos

Målillaföreningarnas önskan ser ut att bli verklighet: ”Trycket ökar”

Flera Målillaföreningar önskar sig en offentlig toalett i området vid bussterminalen i Målilla. Nu har ÖSK fått i uppdrag att titta på en lösning.
– Vi ser att det finns behov av en offentlig toalett, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Det var Målilla samhällsförening, Målilla byggnadsförening, Målilla GoIF, PRO och Coop Målilla som i april 2019 lyfte problematiken med att det hade blivit en sanitär olägenhet med mycket urinerande i området vid bussterminalen på orten. 

Nu, flera månader senare, har kommunstyrelsens arbetsutskott gett Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) i uppdrag att komma med olika förslag på utformning och placering av en offentlig toalett i Målilla. 

– Det har byggts rätt mycket i det aktuella området och lett till mer folk i omlopp. Under en längre tid har vi hört från flera olika Målillaföreningar att det finns behov av en offentlig toalett i Målilla, säger Lars Rosander. 

"Är ett bekymmer"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) hoppas på en skyndsam lösning och hantering av ÖSK.

– Det är ett bekymmer när bussar och lastbilar stannar och det saknas toalett vid en fin rastplats som inbjuder till att stanna. Trycket ökar i frågan och det är en gammal fråga som behöver få sin lösning. Det är helt klart, säger Tomas Söreling. 

Har ni mötts av några reaktioner?

– Ja, jag deltog på ett PRO-möte där vi själva lyfte frågan om att se över möjligheterna till en offentlig toalett. Det är dags att hitta en lösning. Det säger sig självt, har man ett resecentrum med rastplats så är det ganska naturligt att det finns en toalett, säger Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt