Annons:

POLISEN VARNAR FÖR OSERIÖSA HANTVERKARE I VÅRT OMRÅDE

Foto: MostPhotos

POLISEN VARNAR FÖR OSERIÖSA HANTVERKARE I VÅRT OMRÅDE

Polisen i Region syd har gått ut med en varning för oseriösa hantverkare och asfaltsarbetare. Under de senaste veckorna ska dessa ha dykt upp frekvent.

Annons:

Det är i ett Facebook-inlägg som polisregion Syd gått ut med varningen. 

"Ofta åker de runt i bostadsområden och letar efter lämpliga fastigheter som är i behov av renovering. De söker ofta upp äldre personer, eftersom dessa ibland har svårt att stå emot påstridiga säljare. När de ringer på din dörr utger de sig för att vara hantverkare som kan renovera huset, asfaltera uppfarten eller lägga om taket. Ofta kan de börja arbeta omgående och ofta vill de ha kontant förskottsbetalning. Du kan exempelvis bli erbjuden skjuts till banken för att de ska få sina pengar. När ni kommer till banken följer de inte med in eftersom de vet att det finns övervakningskameror där", skriver polisen. 

Uppmaningen från polisen, för att undvika att bli lurad, är att tydligt tacka nej till erbjudanden likt dessa och aldrig betala pengar i förskott. 

"Ibland utför de inget arbete alls, andra gånger gör de ett undermåligt arbete och ställer till med stor oreda", skriver polisen.

Polisen vill att man tipsar via 114 14 om man ser eller hör något om att någon erbjuder sina tjänster på detta sätt. Man uppmanas även att ta registreringsnummer på deras arbetsfordon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt