Annons:

Stängt gym öppet igen: ”Tur att vi hann flytta in allt först”

Gymmet i Järnforsen var stängt i tre månader. Nu är gymmet öppet igen. Foto: Anne-Charlotte Cederberg

Stängt gym öppet igen: ”Tur att vi hann flytta in allt först”

Järnforsens samhällsförenings missade bygglovsansökan ledde till att deras nya gym tvingades hålla stängt i tre månader. Nu kan både yngre och äldre träna i Järnforsen igen. 
– Det känns verkligen jättebra, säger Anne-Charlotte Cederberg. 

Annons:

En intressegrupp i Järnforsens samhällsförening lyckades skapa en plats för främjande av hälsa i form av ett gym i Handelsbankens gamla lokaler mitt i Järnforsen. 

Efter endast 30 dagars verksamhet från oktober till november tvingades samhällsföreningen stänga gymmet då de hade missat att ansöka om bygglov. 

– Vi tänkte inte ens på det förrän någon frågade oss om vi hade ansökt om bygglov. Vi trodde väl inte att det skulle behövas när vi inte ska bygga något men det handlar om ändrad användning för lokalerna, det var vad vi hade missat, säger Anne-Charlotte Cederberg, ordförande i Järnforsens samhällsförening. 

"Då kunde vi köra"

Föreningen vädjade därmed om ekonomisk hjälp efter de stora och oförutsedda kostnaderna som uppgick till 78 000 kronor för brandinspektör, ändamålsenlig ventilation, belysta utrymningsskyltar med elinstallation och byggnadslov. 

– Det var tur att vi hann flytta in alla maskiner och liknande, annars hade vi nog skitit i det från början om vi hade hört den summan på 78 000 kronor. Det blev mer och mer ju längre vi höll på, så var känslan. Hultsfreds kommun stöttade med 50 000 kronor, det var verkligen jättebra och då kunde vi köra, säger Anne-Charlotte Cederberg. 

Hur var känslan när vi fick stänga gymmet?

– Det kändes bara skit, det var som att man gav upp. Vi bestämde oss för att det måste gå och att vi ska testa. Vad behöver vi och vad kommer det kosta? Det var bara att köra på. När vi hade räknat ihop summan till 78 000 kronor så var det som att man gav upp en gång till men vi löste det och det känns riktigt bra, säger Cederberg. 

Höll stängt i tre månader

Att både ortsbor och Hultsfreds kommun klev in och hjälpte till var avgörande. 

– Folk är hjälpsamma när det väl gäller och ställer upp på småorterna. Att kommunen satte in 50 0000 kronor, det gjorde alltihop och det är vi tacksamma för. De såg att vi försöker hitta på något som gör orten mer attraktiv. Gösta Erlandsson, som bor i Järnforsen, är med i gruppen och har velat att vi ska ha gymmet. Han har hjälpt till på många sätt.

Samhällsföreningen tvingades stänga gymmet i början av november och fick i början av februari det glädjande beskedet att de kunde nyttja gymmet igen. 

– Vi drog igång direkt, jag skickade ut att det var fritt fram att träna igen. Det var fullt redan på kvällen. Nu är allt godkänt i gymmet. Det var många som skickade och frågade när vi skulle öppna och hur det gick för oss. Det var absolut inga sura miner utan de var sugna på att komma igång och nu kan man träna igen. Det är verkligen toppen alltihop.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt