Annons:

KOMMUNEN SÄGER UPP LOV-AVTAL MED FÖRETAG

Företag får avslag av IVO och socialnämnden i Hultsfreds kommun säger upp avtalet. Foto: Pixabay

KOMMUNEN SÄGER UPP LOV-AVTAL MED FÖRETAG

Det privata hemtjänstbolaget Silwer Bemanning AB har fått sitt LOV-avtal med Hultsfreds kommun uppsagt sedan en vecka tillbaka. 

Annons:

Socialnämnden har sedan 1 oktober 2018 avtal utifrån lagen om valfrihetssystem (LOV) för utförande av hemtjänst i form av service med Silwer Bemanning AB. Det aktuella företaget ansökte om ett förnyat avtal hos inspektionen för vård och omsorg (IVO) med hänvisning till nya tillståndsplikter men IVO har slagit av företagets ansökan. 

"Vårt avtal är klockrent"

Socialnämndens avtal med företaget blir därmed ogiltigt och det sades upp från och med förra torsdagen, det vill säga den 12 mars. 

– Vårt avtal är klockrent gentemot Silwer Bemanning där det står att det är ett krav att alla beslut från myndigheter ska vara uppfyllda. Här är de inte det just nu och av den anledningen har vi sagt upp avtalet. Det är ingen stor sak i och med att de bara har haft en kund med städuppdrag i Hultsfreds kommun, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

IVO anger i sitt avslag att det handlar om att företaget inte visat att de har förvärvat tillräckliga kunskaper om de föreskrifter inom socialtjänstens område som gäller verksamheten. Med hänvisning till det menar IVO att företaget saknar förutsättningar att bedriva verksamheten med god kvalité och säkerhet. 

Per-Inge Pettersson berättar att det inte finns något privat hemtjänstföretag kvar i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt