Annons:

Ellen nominerad som en av tre i stor rikstäckande tävling

Ellen Thunberg, bosatt i Målilla och elev på Vimmerby gymnasium, har nominerats som en av tre finalister i den rikstäckande skrivartävling Unga reportrar. Foto: Privat

Ellen nominerad som en av tre i stor rikstäckande tävling

Tre elever i Sverige har nominerats till final i den rikstäckande tävlingen Unga reportrar, som arrangeras av Håll Sverige rent. En av dem, som nu har chans att vinna 10 000 kronor till klassen, är Ellen Thunberg på Vimmerby gymnasium.

Annons:

Fler än 450 reportage, samtliga kopplade till ämnet hållbarhet, skickades i år in till den rikstäckande skrivartävlingen Unga reportrar, som arrangeras av Håll Sverige rent.

Uppdraget för eleverna var att arbeta som grävande journalister och undersöka en hållbarhetsfråga.

I morse fick Ellen Thunberg, bosatt i Målilla och studerande på Vimmerby gymnasium, beskedet att hon var en av tre nominerade till final.

"Ganska sjukt"

– Ganska sjukt att jag är en av tre i Sverige. Jag blev jätteöverraskad och glad så klart, säger Ellen.

I början av vårterminen har eleverna på samhällsprogrammets inriktning Medier, information och kommunikation arbetat med att skriva reportage. Några av dessa skickades sedan in till tävlingen, och Ellen är nu alltså en av tre som har chans att ta hem förstapriset, som är 10 000 kronor till klassen.

– Ja, det är mycket som står på spel. Och så klart välbehövligt för oss tolv elever i klassen nu när studenten närmar sig, skrattar Ellen.

Skrev om secondhand-kläder

Att reportagen skulle vara kopplade till just en hållbarhetsfråga passade Ellen som handen i handsken. Dels är det ett stort personligt intresse, och nyligen blev också hennes UF-företag, i vilket Ellen ger nytt liv till begagnade kläder och på så sätt sparar på naturens resurser, prisat i fyra kategorier vid Kalmar läns regionala UF-mässa.

– Det kanske inte är helt chockerande att jag skrev om secondhand-kläder i mitt reportage, säger Ellen och skrattar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt