Annons:

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping samt Erica Hammarlund och Rickard Hägglund på Hultsfred Strandcamping arrangerar ett bilbingo-event i Vimmerby på lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Campingarna skapar bilbingo-event med många lokala företag

Coronavirusets framfart sätter käppar i hjulet på många sätt. Nu kommer Vimmerby Camping och Hultsfred Strandcamping arrangera ett bilbingo-event med lokala företagare på lördag. 
– Hela eventet bygger på en lokal samverkan utan dess like, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping. 

Annons:

På tisdagseftermiddagen presenterade de två campingarna i Vimmerby och Hultsfred ett evenemang där människor inte möter människor, som kommer äga rum redan på lördag.

– Hade vi sagt det för en månad sedan så hade alla sagt ”va?”. Det ligger helt rätt i tiden med att vi inte ska träffa varandra men att vi ska ha kul. Vi kommer arrangera ett evenemang under namnet ”Bilbingo deluxe” där det är förbjudet att lämna sin bil. Vi begränsar antalet personer i varje bil till 4 personer, säger Hampus Thorstensson.

"Alla drar åt samma håll"

Thorstensson berättar att evenemanget, som kommer arrangeras på Vimmerby Camping mellan klockan 18.00 och 20.00 på lördag, följer alla rådande regler efter en upprättad kontakt med Folkhälsomyndigheten som lämnar klartecken. 

– Hela eventet bygger på en lokal samverkan utan dess like. Sedan krisen kom till oss så ställer alla upp, drar åt samma håll, vill minimera egen skada och hjälpa andra. Vi är uppåt 20–25 medverkande företag tillsammans med Vimmerby kommun som är med och jobbar för eventet, säger Hampus Thorstensson. 

För den som vill vara med kostar det 200 kronor per person och i det ingår mat, underhållning och bingo. Thorstensson berättar att det är förbjudet att lämna sin bil under evenemangets gång samt att komma till fots. 

– Maten kommer från fyra olika restauranger. Vi har ett samarbete med Kharma, Björkbacken, Stadshotellet och Vimmerby Camping som kör olika menyer. Alla i bilen måste välja mat från samma restaurang, säger han och fortsätter:

– När man kommer till campingen så får man matkassen levererad in i bilen. Man möter en person som kommer vara insmord med olika medel. Man får även en bingobricka per person med två spel totalt.

"Skapat av hjärta och vilja"

Live Audio Group of Sweden kommer bygga upp en 6x8 meter stor scen med stor tv-skärm för att presentera nummer. 

– Det är den största tv-skärmen som jag någonsin har sett. Patric Engqvist kommer sköta bingot. 

Det är ett gemensamt evenemang för både Vimmerby Camping och Hultsfred Strandcamping för att främja det lokala näringslivet med fokus på handel och restaurang. 

– Det är ett event som är skapat av hjärta och vilja. Det är inte skapat för perfektion. Det är skapat för att vi ska ha trevligt tillsammans och ha kul ihop. 

Oklart när det blir i Hultsfred

Det är i dagsläget när samma evenemang kommer arrangeras hos Rickard Hägglund och Erica Hammarlund på Hultsfred Strandcamping.

– Det är inte spikat i Hultsfred, vi återkommer med datum. Vi hade planerat en storslagen invigning den 1 maj. Under förra veckan sa vi och planerade och sedan kom coronaviruset som vi inte hade räknat med, säger Erica Hammarlund och fortsätter:

– Vi funderade då på hur man kan ha en öppning utan att man träffas. Rickard kläckte idén med att alla kan sitta i sin bil, då är det inga konstigheter. Vi har pratat om samarbeten tillsammans med Vimmerby Camping så de blev eld och lågor när de fick höra om idén och tyckte att det var världens bästa grej. 

Hampus Thorstensson fyller i:

– När det blir event så kommer man ganska lätt upp i 290 kilometer i timmen och bara gasar. Jag går igång så här. Det drivs på ideell basis även om det är främjande av näringslivet säger, Hampus Thorstensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt