Annons:

Uppmaningen under coronakrisen: ”Säg inte upp dina hyresgäster”

Hyresgästföreningen vädjar nu till hyresvärdar i Kalmar län att ta särskild hänsyn till sina hyresgäster under coronapandemin. Bilden är en genrebild. Foto: Ossian Mathiasson

Uppmaningen under coronakrisen: ”Säg inte upp dina hyresgäster”

Coronakrisen skapar problem för många personer i samhället. Hyresgästföreningen i region sydost uppmanar hyresvärdar att ha överseende med försenade hyresinbetalningar. 

Annons:

Hyresgästföreningen vill att regionens hyresvärdar ska visa förståelse för sena inbetalningar av hyran. Människor kan ha förlorat sitt jobb och sakna sparmedel och ber hyresvärdarna att inte säga upp sina hyresgäster i denna svåra, oroliga tid. 

Vädjan har gått ut till hyresvärdar i följande län: Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Östergötland och Blekinge samt Gotland. 

”Det finns en oro, människor mister sina jobb, blir sjuka eller tillhör en riskgrupp. Oro att inte kunna betala sin hyra i tid eller inte alls. Vi har därför valt att vädja till våra hyresvärdar. Att stoppa smittspridningen ska vara prioritet, snälla ha överseende med försenade hyresinbetalningar, säg inte upp dina hyresgäster”, säger Inger Borg, tillförordnad ordförande i Hyresgästföreningen region sydost, i ett pressmeddelande.

"Inte betjänta av att mista hyresgäster"

Åke Nilsson (KD), Hultsfreds Bostäders ordförande, har tagit del av Hyresgästföreningens uppmaning.  

”Vi har en del rutiner även under normala förhållanden, exempelvis vid särskilt ömmande fall och särskilt hänsynstagande när det finns barn i bilden. Nu har vi den delen skärpt genom barnkonventionen. I dagsläget får vi kanske vara snällare än normalt över lag. Vi är ju inte betjänta av att mista hyresgäster. Sedan kan vd:n (Helena Grybäck Svensson) ha mera detaljer hur man tänker sig att handla i specifika fall, säger Åke Nilsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt