Annons:

DISTANSUNDERVISNINGEN FORTSÄTTER EN MÅNAD TILL

Det blir fortsatt distansundervisning på Albäcksskolan, Hultsfreds gymnasium och Hultsfred Lärcenter fram till den 8 maj om inget nytt beslut kommer. Foto: Pixabay

DISTANSUNDERVISNINGEN FORTSÄTTER EN MÅNAD TILL

Den bedrivna distansundervisningen på Albäcksskolan, Hultsfreds gymnasium och Hultsfred Lärcenter fortsätter en månad till med vissa undantag. 

Annons:

Distansundervisningen på Albäcksskolan, Hultsfreds gymnasium och Hultsfred Lärcenter har pågått sedan den 19 mars med tanke på att alla huvudmän för skolor i Sverige var tvungna att vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19. 

Nu kommer Hultsfreds kommun med besked om framtiden – undervisningen ska bedrivas på distans fram till den 8 maj under förutsättning att inte regeringen fattar andra beslut i frågan under perioden. 

Regeringen kom nyligen med information om att stängda gymnasieskolor får ta emot mindre grupper av elever för att utföra examinationer och få undervisning i praktiska moment. 

Skolorna ska vara delvis stängda

Hultsfreds kommun skriver att skolorna kommer vara delvis stängda den närmaste tiden med undantag för elever med särskilda stödbehov, som får stöd individuellt eller i mindre grupper på skolan för att klara kunskapskraven. 

”Även eleverna i årskurs 9 på Albäcksskolan kommer att undantas delvis från distansundervisningen, då de ska få undervisning på skolan under perioden 27 april-8 maj för att kunna slutföra sin utbildning i grundskolan. Detta gäller förutsatt att smittläget tillåter det”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt