Annons:

KLART: Distansstudier fram till sommaren på gymnasiet – högstadiet går annan väg

Niorna är redan tillbaka på Albäcksskolan och ska vara kvar tills vidare. Under de kommande måndagarna ska även sjunde- och åttondeklassarna återvända till högstadieskolan. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Distansstudier fram till sommaren på gymnasiet – högstadiet går annan väg

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att Hultsfreds gymnasium och Hultsfreds vuxenutbildning, med undantag för  gymnasiesärskolan, ska fortsätta bedriva utbildning på distans resten av terminen. Albäcksskolan bedriver sedan den 27 april undervisning på plats för årskurs 9, och kommer stegvis att öppna även för årskurs 7 och 8.

Annons:

Det är en nyhet som Hultsfreds kommun har gått ut med på sin hemsida. 

Albäcksskolan öppnade upp för niondeklassarna i två veckor från och med förra måndagen. Nu står det klart att på plats-undervisningen på Albäcksskolan fortsätter för årskurs 9 och särskolan. Från och med måndag den 11 maj kommer även årskurs 7 att börja ha undervisning på skolan, medan årskurs 8 börjar på plats måndagen därpå. 

Hultsfreds kommun skriver att beslutet om att undervisning ska ske på plats på Albäcksskolan gäller under förutsättning att smittoläget i kommunen tillåter det.

Utifrån ett regeringsbeslut kommer Hultsfreds gymnasium att fortsätta erbjuda undervisning på plats för en mindre andel elever som annars riskerar att inte kunna slutföra sin utbildning och förlora möjligheter till vidare studier eller arbete. Eleverna kommer att få stöd individuellt eller i mindre grupper. Utöver det sker alla undervisning på distans. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt