Annons:

  • Här vill kommunen bygga centrumnära bostäder i Hultsfred

    På gräsmattan vid parkeringen till kommunhuset i Hultsfred ska miljö- och byggnadsförvaltningen ta fram en ny detaljplan som öppnar för bostäder. Foto: Ossian Mathiasson

  • Här vill kommunen bygga centrumnära bostäder i Hultsfred

    Även i korsningen Oskarsgatan/Nygatan i Hultsfred är förhoppningen att bostäder ska byggas.

Här vill kommunen bygga centrumnära bostäder i Hultsfred

Det finns planer på att bygga bostäder på H-cityhusets tak. Miljö- och byggnadsförvaltningen har även fått i uppdrag att ta fram detaljplaner som tillåter bostäder på andra ställen i centrala Hultsfred. 

Annons:

Hultsfreds kommun är i behov av nybyggnation av bostäder och ger en bild av långa köer för centrumnära boenden hos det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds Bostäder. 

På kvarteret Oredan, som ligger i korsningen Oskarsgatan/Nygatan i Hultsfred, finns plats för fler huskroppar men en begränsad byggrätt har så här långt förhindrat byggnation. 

Miljö- och byggnadsförvaltningen har fått i uppdrag att öka byggrätten genom att ta bort prickad mark och ändra tillåten byggnadshöjd till fyra våningar. Detaljplanen är sedan tidigare från 1966 och våningsantalet är överskridet för redan byggda hus i berört område. 

Lägenheter ska byggas vid kommunhuset

På gräsmattan i anslutning till parkeringen framför kommunhuset, det vill säga kvarteret Sänkan i centrala Hultsfred, ska det upprättas en detaljplan som möjliggör byggnation av nya bostäder. Detta område har tidigare varit bebyggt med hus för kontorslokaler som revs 2012. I gällande detaljplan är fastigheten planlagd för centrumbebyggelse men inte för bostadsbyggande. 

Nu ska det bli ändring på det när förvaltningen tar fram nya detaljplaner som tillåter bostäder för Sänkan 4, Bryggeriet 5 och Oredan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt