Annons:

Nya hyresgästens entré räddar Skeppet: ”Kan hålla näsan över vattenytan”

Skeppets ordförande Bo Bergman ser Skanska som en välkommen ny hyresgäst när föreningen tappar stora inkomster under coronapandemin. Foto: Ossian Mathiasson

Nya hyresgästens entré räddar Skeppet: ”Kan hålla näsan över vattenytan”

Skeppet har inga loppisar eller uthyrningar till föreningar eller företag i sikte. Nu kliver Skanska in och agerar livboj för verksamhetens fortlevnad under det kommande året. 
– Att de hyr in sig på ett år är en del i räddningen för Skeppet, säger Skeppets ordförande Bo Bergman.

Annons:

Skeppet i Målilla hamnade omgående i ett kämpigt läge till följd av coronapandemin när de tappade styckuthyrningar till föreningar och företag och tvingades ställa in de populära sommarloppisarna på obestämd tid. 

Sedan en tid tillbaka har Skanska etablerat sig på Skeppet och hyr 70 kvadratmeter för kontor och omklädningsrum under tiden som de bygger permanenta lokaler för grundsärskolan på Venhagskolan. Tanken är att Skanska ska vara i Målilla under det kommande året och gör att Skeppet kan känna viss positivitet i en svår och jobbig tid. 

– Det gör att vi kan hålla näsan över vattenytan även om vi kommer få det tufft framöver. Det är ett sätt att få in en del av det inkomstbortfall som vi kommer drabbas av, säger Bo Bergman. 

"Smidig lösning för alla parter"

Skeppet har skrivit ett avtal med Skanska som gäller till sista mars nästa år med möjlighet till förlängning om de inte blir klara i tid.

– På det här sättet slapp de etablera massa kontorslokaler i moduler. Här kommer de in i lokaler med toaletter, omklädningsrum och kontors. Det är en smidig lösning för alla parter. Det var verkligen trevligt att få in dem. Vi är en byggnadsförening och att få in ett byggnadsföretag känns extra bra, säger Bergman.  

Hur stort är det ekonomiska tappet när det gäller loppisar och uthyrningar?

– Det beror på hur länge coronakrisen pågår. Våra loppisar ger ett netto på 130 000–140 000 kronor om året och lägger man till uthyrningarna så blir det säkert 250 000 kronor. Under juni och juli har vi tunnare med uthyrningar så då är det loppisen som har burit upp det, säger Bergman. 

Tveksamt när loppissäsongen drar igång

Han ser Skanskas entré i Skeppets lokaler som en viktig inkomstkälla tillsammans med de andra fasta hyresgästerna, vilket rör sig om Hultsfreds kommun, som har fritidsgården och Framsteget i lokalerna, Postnord, Assistans Giva, Röda Korset och tidningsdistributionen. 

– Det är våra fasta hyresgäster men det är stora lokaler på över 1 000 kvadratmeter som vi har tillgång till. Vi hyr väl ut ungefär 550 kvadratmeter, säger Bergman. 

Sommarloppisarna i Målilla är inställda tills vidare på grund av coronaviruset och frågan är om det blir någon säsong överhuvudtaget, enligt Bergman.

– Som det ser ut just nu så är jag väldigt osäker på att det kommer igång något i augusti. Vi kommer inte dra igång något förrän allting är säkert och beslutat av våra myndigheteter. 

Det blir ingen loppis i maj, juni eller juli?

– Nej, det har vi redan slagit fast. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt