Annons:

Prolympias elever firar in sitt sommarlov i klassrummen

Prolympia i Virserum väljer att förlägga sina skolavslutningar till klassrummen till följd av coronapandemin. Foto: Ossian Mathiasson

Prolympias elever firar in sitt sommarlov i klassrummen

Det blir ingen vanlig skolavslutning för Prolympias elever i Virserum i slutet av veckan. Sommarlovet kommer firas in i elevernas klassrum. 

Annons:

Under denna vecka väntar skolavslutningar och sommarlov. Med anledning av coronapandemin blir årets avslutningar inte som de brukar. 

Hultsfreds kommuns skolor har tagit beslut om att inte arrangera någon avslutning med vårdnadshavare utan respektive klass firar skolavslutning på sitt eget sätt. Även Prolympia har bestämt sig för hur elevernas sommarlov ska firas in. 

– Vi har fått tänka om. Varje klass har avslutning tillsammans med sina mentorer i klassrummen på torsdagen medan årskurs 9 har sin formella avslutning med middag, mingel, fotografering och stipendieutdelning på torsdagskvällen, säger Tina Bågenhammar, rektor på Prolympia. 

40-tal elever slutar årskurs 9

Tidigare brukar Prolympia ha avslutningar vid två tillfällen, först för eleverna från förskoleklass till årskurs 6 och sedan för högstadieeleverna. 

Det är ett 40-tal elever som slutar årskurs 9 på Prolympia och säger adjö till grundskolan.

– Eleverna har fått vara med och påverka skolavslutningarna så vi har tagit det via elevråden. De är glada för att det blir något och har varit samarbetsvilliga. Det kommer vara fika i klassrummen och vi ska dekorera skolan lite mer än vanligt så eleverna får en bra skolavslutningskänsla, säger Tina Bågenhammar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt