Annons:

Prolympia utan anmärkning efter Skolinspektionens granskning

Skolinspektionen har gjort en tillsyn av genomförandet av garantin för tidiga stödinsatser på Prolympia i Virserum. Utredningen visar att allt står rätt till på Prolympia. Foto: Arkivbild

Prolympia utan anmärkning efter Skolinspektionens granskning

Skolinspektionens granskning av Prolympia i Virserum visar att skolan uppfyller alla krav vad gäller genomförandet av garantin för tidiga stödinsatser.

Annons:

Skolinspektionen har under höstterminen genomfört en tematisk tillsyn av garantin för tidiga stödinsatser, även kallad ”läsa- skriva- räkna-garantin”, på Prolympia i Virserum. Reformen infördes 2019/20 i syfte att stärka skolornas arbete med att utveckla elevers kunskaper inom svenska, svenska som andraspråk och matematik. Garantin är riktad mot skolans yngre elever och syftar till att alla elever som är i behov av stödinsatser för sin språkliga- och matematiska utveckling ska få rätt stöd i rätt tid.

Skolinspektionen har i sin tillsyn kontrollerat om verksamheten genomför garantins olika moment i enlighet med bestämmelserna.  Vidare har dokumentation granskats, bland annat förteckning över personal och dess kompetens, beskrivningar av arbetet med garantin för tidiga stödinsatser samt elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse i förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 3 i svenska, svenska som andraspråk och matematik. 

"Togs emot med stor glädje"

Av utredningen framkommer inte annat än att Prolympia uppfyller författningarnas krav inom samtliga granskade områden.

– Precis som Skolverket uttrycker gällande garantin för tidiga stödinsatser kan rätt stöd i rätt tid vara avgörande, ju tidigare insats, desto större effekt. Arbetet med att uppfylla garantins intentioner är därför ett viktigt tillsammansarbete där beskedet togs emot med stor glädje som ett kvitto på att vi ger våra elever de bästa förutsättningar att lyckas i skolan och senare i livet, säger Tina Bågenhammar, rektor på Prolympia.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt