Annons:

Ingen anmärkning vid tillsyn på Prolympia – rektorn hyllar elevhälsoarbetet

Skolinspektionen hittade inga brister vid sin tillsyn på Prolympia. På bilden syns personal ur elevhälsan, från vänster: Karin Månsson (hälsopedagog/kurator), Lars Nilsson (elevcoach), Elisabeth Ekselius (specialpedagog) och Tina Bågenhammar (rektor). Foto: Privat

Ingen anmärkning vid tillsyn på Prolympia – rektorn hyllar elevhälsoarbetet

Skolinspektionen hade ingenting att anmärka på vid sin riktade tillsyn på Prolympia i Virserum för en tid sedan. Glädjen är stor efter att ha fått tillbaka ett tomt papper.
– Ovanligt att Skolinspektionen inte har något att anmärka på, säger Tina Bågenhammar, rektor på Prolympia.  

Annons:

Dagens Hultsfred skrev för en tid sedan om att Albäcksskolan i Hultsfred uppfyller alla krav i Skolinspektionens granskning av verksamheten. 

Skolinspektionen granskade nyligen flera områden i en riktad tillsyn på Prolympia i Virserum. Det rör sig om styrning och förutsättningar för verksamheten, skolans resultat och anpassning till elevernas behov. 

Elevhälsoarbetet lyfts fram

Skolinspektionen bedömer att verksamheten uppfyller författningarnas krav vad gäller att i utbildningen ta hänsyn till elevers behov, skolans arbete med garantin för tidiga stödinsatser och extra anpassningar samt särskilt stöd. 

– Med tanke på det faktum att Skolinspektionen som tillsynsmyndighet är en kontrollmyndighet med ansvar att se till att vi lever upp till de krav som ställs på oss som skola så är det ovanligt att Skolinspektionen inte har något att anmärka på, säger Tina Bågenhammar glatt efter att Skolinspektionen inte hittat något att anmärka på vid tillsynen. 

Det prioriterade elevhälsoarbete som görs inom Prolympia-koncernen och lokalt på Virserumsskolan ser Tina Bågenhemmar som en framgångsfaktor.

– Detta arbete har exempelvis inneburit att vi har lagt stort fokus på det förebyggande och främjande arbetet där vi kontinuerligt följer upp och vidareutvecklar arbetet med att möta våra elevers olika och specifika behov. Vi har fokuserat på att skapa en god lärmiljö och goda förutsättningar för lärande i syfte att erbjuda en likvärdig utbildning av hög kvalitet. Elevhälsan på skolan är en ytterst viktig resurs i det hälsofrämjande skolutvecklingsarbetet som tillsammans med lärare och övrig skolpersonal bidragit till att skapa tillgängliga lärmiljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Detta beslut kan således ses som ett kvitto på att vårt utvecklingsarbete gett resultat, säger Bågenhammar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt