Annons:

Kommunen säljer torp med ladugårdar i Målilla – här är prislappen

Torsstugan i Målilla har fått ny ägare. Hultsfreds kommun har sålt torpet med tillhörande ladugårdar för en halv miljon kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen säljer torp med ladugårdar i Målilla – här är prislappen

Hultsfreds kommun har sålt Torsstugan i Målilla till en privat köpare för en halv miljon kronor.

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskott sista sammanträde innan sommarledigheten beslutade politikerna att godkänna köpehandlingar och nya arrendekontrakt för Torsstugan i Målilla, en äldre bostadsfastighet med ladugård utmed Hultsfredsvägen i Målilla. 

– Det ligger väldigt nära hembygdsparken i Målilla. Ingen har bott där på säkert 50 år, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

"Väldigt glädjande"

Det aktuella området har genom nyttjats av Målilla-Gårdveda hembygdsförening för parkering och uppställning under Motorns dag. Nu har ett köpekontrakt med en privat köpare upprättats och prislappen landar på en halv miljon kronor. Det har också gått att lösa ett nytt arrendekontrakt med föreningen. 

– Det finns en privat köpare här från bygden som köper fastigheten av Hultsfreds kommun. Det är väldigt glädjande och roligt att någon vill renovera huset för att göra det beboligt. Det är också löst med ett nytt arrendeavtal av marken så hembygdsföreningen kan nyttja marken i samband med Motorns dag som förhoppningsvis kan återkomma nästa år. Det är roligt att någon vill köpa, renovera och förhoppningsvis bosätta sig på fastigheten, säger Lars Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) lägger till:

– Det är det lilla röda torpet med tillhörande ladugårdar och drygt två hektar mark som ligger efter hembygdsparken. I detta ärende är det också viktigt att man kan lösa saker och ting för hembygdsföreningen. Här finns en överenskommelse om allting, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt