Annons:

Musikgruppen har funnits i en knapp månad – ger sig ut på turné

Emilia Holmberg, Marlene Karlström och Sandra Näslund bildar Dolly Dots. Den nysammansatta trion ska uppträda för isolerade äldre under nästa vecka. Foto: Privat

Musikgruppen har funnits i en knapp månad – ger sig ut på turné

Sandra Näslund, Emilia Holmberg och Marlene Karlström har uppträtt tillsammans i en månad. Nu ska den nybildade musiktrion sjunga för de äldre utanför Hultsfreds kommuns alla äldreboenden under tre dagar nästa vecka.

Annons:

Musikgruppen går under namnet Dolly Dots och bildades i samband med nationaldagens uppträdande i samarbete med Smalspåret och Länsmusiken i Kalmar län. Då sjöng musiktrion i Hultsfred för första gången innan Länsmusiken gav sig ut på en digital musikalisk resa ombord på Smalspåret från Hutsfred till Västervik. 

Det ena har lett till det andra och nu ska trion uppträda utanför sex äldreboenden i Hultsfreds kommun med start på måndag. 

– Jag satte ihop gruppen och vi hade väl inte trott att det skulle bli en sådan efterfrågan som det blev. Vi fick spelningar direkt efter uppträdandet, det är jätteroligt. Vi är vanligtvis tre solister men nu fick vi chansen att sjunga tillsammans, säger Sandra Näslund och fortsätter:

– Namnet Dolly Dots hittade vi egentligen bara på för att vi alla har prickiga klänningar men nu verkar det som att vi kommer få köra på Dolly Dots ett tag framöver. Vi har funnits i mindre än en månad. 

"Roligt att få komma ut"

Gruppen sjunger 50- och 60-talsmusik och ser fram emot att sjunga för de äldre utanför kommunens alla äldreboenden under tre dagar. De kommer två boendespelningar per dag och det blir spelningar utanför Knektagården och Lindgården i Hultsfred, Ekliden i Virserum, Klockargården i Vena, Lundagården i Mörlunda och Hemgården i Målilla. 

– Det ska bli kul att få vara en del i att få äldre att njuta av musik i dessa tider då inga besök får göras på äldreboenden. Det ska bli roligt att få komma ut och sjunga, säger Marlene Karlström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt