Annons:

Lokal stugby ligger ute till försäljning – ägarna ska trappa ner

Ekobyn i Virserum, som består av tre hus med fyra bäddar i varje hus, ligger ute till försäljning för 2,5 miljoner kronor. Foto: Ekobyn

Lokal stugby ligger ute till försäljning – ägarna ska trappa ner

Ekobyn i Virserum har legat ute till försäljning i några dagar. Ägarna Bengt Eriksson och Annika Holstensson Eriksson känner att de vill ta ett steg tillbaka.
– Vi har ändå hållit på i 20 år och känner att vi ska trappa ner, säger Bengt Eriksson. 

Annons:

Bengt Eriksson och Annika Holstensson Eriksson har drivit Ekobyn i 20 år efter att ha byggt upp hela anläggningen mellan 1997 och 2001. 

Sedan 2006 är paret permanent bosatta intill Ekobyn och de har bestämt sig för att lägga ut Ekobyn till försäljning. 

– Det har varit omväxlande och givande att driva denna anläggning. Vi har mycket stamgäster från Tyskland, Danmark, och Sverige som ständigt återkommer. Vi har till exempel tre danska familjer som har kommit till oss under de tio senaste årens sportlov. Vi har haft god beläggning och mycket sysselsättning. Nu tänker vi att det är dags att bli pensionärer, säger Bengt Eriksson. 

"Fordrar rätt mycket arbete"

Ägarna, båda i 70-årsåldern, känner att de vill ta ett steg tillbaka efter många intensiva och lyckade år.  

– Vi har väl gett allt vi har. Det är tre hus med fyra bäddar i varje hus och det fordrar rätt mycket arbete, både administration, drift och underhåll. Sommartid blir man rätt bunden och får ha semester mellan stugbytena, säger han och fortsätter:

– Har man tyska gäster som bokar 14 dagar så brukar det räcka med att man hälsar de välkomna och då klarar de sig i två veckor. Under en sådan här säsong när alla tyskar har avbokat och det kommer svenskar så blir det annorlunda. Alla svenskar stannar två eller tre nätter, då har vi byten nästan varje dag kan man säga. 

"Vårt beslut har mognat fram"

Han berättar att beslutet inte har någonting med coronapandemin att göra. 

– Vårt beslut har mognat fram under våren, att det förrän eller senare är bättre att någon annan, som har mer energi och driv, får chansen att utveckla verksamheten och samarbeta med andra aktörer på orten. Man ska inte älska ihjäl sin hembygd, vi tänker att vi ska undvika det och då är det bättre att någon annan får ta över. 

Ekobyn ligger sedan några dagar tillbaka ute till försäljning för 2,5 miljoner kronor hos en mäklarfirma.

– Jag tror att det kommer bli bra. Vi säljer det inte för vad som helst. Är det någon som kommer med ett bud under 2,5 miljoner kronor så har vi sagt att vi avvisar det. Vi sitter inte i sjön och kan avvakta tills vi känner att det är rätt köpare och rätt pris. Det är en god inkomstkälla och vi ser om vårt hus för att kolla om det finns någon som vill ta över, underhålla och sköta om vår stugby. 

Kommer bo kvar vid sjön

Ekobyn har bokningar en bra bit in i augusti så Bengt och Annika kör på fram till dess. 

– Det är klart att vi fullföljer det. Vi har ett hus i närheten av stugorna och kommer bo kvar. Vi trivs med utsikten över Virserumssjön. 

Hur ser det ut med intressenter?

– Det har hänt saker rätt omgående. Efter att det kom ut på Hemnet i lördags så har det redan kommit en del bud. Vi har visningar under de närmaste veckorna, då får vi se vad som händer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt