Annons:

  • Klart med nya ägare till semesteranläggning:

    Det tyska familjen Stoye med Sören och Sarah och döttrarna Lotta och Mia är nya ägare till Ekobyn i Virserum. Foto: Privat

  • Klart med nya ägare till semesteranläggning:

    Bengt Eriksson och Annika Holstensson Eriksson, som drivit Ekobyn i 20 år, tackar för sig och lämnar över verksamheten till nya ägare. Foto: Privat

Klart med nya ägare till semesteranläggning: "Tar mig tillbaka dit jag hör hemma"

Ekobyn i Virserum har fått nya ägare. Sören och Sarah Stoye, en familj från Köln i Tyskland, tar över verksamheten efter Bengt Eriksson och Annika Holstensson Eriksson. 
– Jag tror att det blir bra. Det är driftiga och frejdiga personer som jobbar hårt, säger tidigare ägaren Bengt Eriksson.

Annons:

Bengt Eriksson och Annika Holstensson Eriksson har drivit Ekobyn i 20 år och valde i somras att lägga ut semesteranläggningen, som består av tre hus med fyra bäddar i varje hus, till försäljning för drygt 2,5 miljoner kronor. 

Det är en familj från Köln i västra Tyskland som tar över, nämligen Sören och Sarah Stoye och deras två döttrar. Ägarbytet blev klart i slutet av september och köpesumman landade 2,9 miljoner kronor. 

– Vi har hållit på i 20 år så det är dags att lämna över det. Det är en process innan man är där och har bestämt sig. Det är delar av min föräldragård som vi avyttrar på det här sättet. Det är bara att inse att man har hållit på så här länge och vi har inte samma energi som vi hade för 20 år sedan, säger Bengt Eriksson. 

"Ungefär lika missnöjda"

Det är en ung tysk familj som tar över verksamheten och Bengt Eriksson tror att det kommer gå bra för dem.  

– De har mycket energi, idéer och planer så det känns bra att de tar över. De säger att de vill driva det i samma anda som vi har gjort.

Hur ser du på att prislappen landar på 2,9 miljoner kronor?

– Båda parterna är väl ungefär lika missnöjda. Vi hade kanske förväntat oss lite mer och de hade kanske velat få det lite billigare. 

"Det känns som hemma"

Sören Stoye berättar att de kommer fortsätta med det som de tidigare ägarna har gjort och hålla semesteranläggningen Ekobyn vid liv. 

– Jag tänker att det här är nästa steg, det tar mig tillbaka dit jag hör hemma. Det känns som hemma. Nu ska vi försöka reparera och ge husen nödvändig uppfräschning. Vi kommer själva vara där på högtider och semester. Vi funderar på att göra en stuga närmare ned mot sjön. Vi vet inte om det blir så, men resten ska vi hyra ut, säger Sören Stoye. 

Ni fortsätter på den inslagna vägen?

– Ja, det kommer vi. Vi vill inte förändra särskilt mycket. Det blir lite annan färg på stugorna, vi ska modernisera lite, men det är samma koncept. Kanske använder vi en annan väg för marknadsföring för att få det uthyrt fler veckor på ett år. I slutändan är det samma sak, säger han.

Hur kom ni i kontakt med Ekobyn?

– Vi var i Sverige förra sommaren och den här sommaren, vi bokade det över en tysk sajt. Jag känner till området, då mina föräldrar hade ett hus här 1984. Det är ett område där jag har vuxit upp och det är som ett andra hem för mig, kan man säga.

Arbetet sköts från Tyskland

Redan nu har de nya ägarna fått förfrågningar för stugorna för vissa veckor och helgdagar. Mycket av arbetet ska skötas från Tyskland och ägarna ska anlita en förmedlingsfirma som hyr ut stugorna år dem. För tillfället är familjen i Virserum för att göra iordning stugorna under två veckors tid.

– Innan vi åker hem till Tyskland ska vi vara klara med allt arbete. 

Funderar ni på att flytta hit i framtiden?

– Det vet man aldrig, men vi trivs i Tyskland. Jag driver företag och det är planerat att vi ska komma hit för helger och ledigheter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt