Annons:

Aktuellt med rivning av byggnader i exploateringsområde

Hultsfreds kommun funderar på att riva gamla byggnader vid Herrstorpet strax utanför Hultsfred. Kommunstyrelsens arbetsutskott ska göra ett besök inom kort. Foto: Hultsfreds kommun

Aktuellt med rivning av byggnader i exploateringsområde

Kommunstyrelsens arbetsutskott planerar ett besök i Herrstorpet för att avgöra om de befintliga byggnaderna ska rivas eller inte. 

Annons:

I samband med kommunstyrelsens arbetsutskotts första sammanträde efter semestern kom ärendet med rivnings- och saneringsåtgärder vid Herrstorpet upp på agendan. 

– Det finns ett antal byggnader, bland annat bostäder, uthus, ladugård och torp, som förvaltningen har tittat på och de tycker inte att det är något som vi ska behålla utan föreslår rivning, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C). 

"Vill åka ut och titta först"

Om det blir rivning eller inte av de befintliga byggnaderna är inte klart. 

– Vi från kommunstyrelsens arbetsutskott vill åka ut och titta på byggnaderna först innan vi säger något om hur vi vill ha det. Vi vill se vilket skick byggnaderna är i och undersöka om det finns andra användningsområden. I samband med att vi köpte fastigheten så var vi ute och tittade på byggnaderna men det är ett antal år sedan, säger Rosander. 

Det gamla tegelbruket på Herrstorpet är skyddat som kulturminne och ska bevaras och underhållas. Torpet Hultåsa, som ligger söder om byggnaderna på Herrstorpet och ligger på samma fastighet, ska granskas av politikerna. 

Hur kommer det sig att frågan har kommit upp till ytan?

– Det är nu vi börjar med exploateringen av Herrstorpets område. Det ska dras vatten och avlopp och byggas vägar, då tittar man över vad de befintliga byggnaderna kan användas till eller så kommer de rivas. Det är den översynen som görs just nu.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt