Annons:

Refug försvinner i Järnforsen – ersätts med annan fartdämpande åtgärd

En av fyra refuger genom Järnforsen ska plockas bort och ersättas med en annan, ännu okänd, fartdämpande åtgärd. Foto: Ossian Mathiasson

Refug försvinner i Järnforsen – ersätts med annan fartdämpande åtgärd

En av flera refuger i Järnforsen ska tas bort inför nästa sommars omfattande beläggningsarbete genom samhället. 
– Vi kommer göra en annan typ av lösning med en fartdämpande åtgärd, säger Joakim Gimby, projektledare på drift och underhåll på Trafikverket. 

Annons:

Nästa sommar ska Trafikverket göra en beläggningsåtgärd genom att lägga ny asfalt genom Järnforsen. 

– För att förbereda det så har vi startat upp ett arbete med att göra en del förändringar så vi får en bra beläggning på riksväg 47 genom Järnforsen. Det kommer innebära att vi plockar bort en refug och gör en annan typ av farthinder lite längre fram innan vi kör igång med beläggningsarbetet sommaren 2021, säger Joakim Gimby. 

En av fyra refuger försvinner

Han berättar att det finns totalt fyra refuger i Järnforsen och det är den som finns nästan mittemot macken som ska plockas bort och ersättas med en annan fartdämpande åtgärd. 

– Vi kommer göra en annan typ av lösning med en fartdämpande åtgärd. Då ska vi inte ha kvar den fartdämpande åtgärden med en sidoförflyttning med refug, säger Joakim Gimby och fortsätter:

– Det är en åtgärd som hänger ihop med nästa års beläggningsarbete. Då tittar man alltid över hur vi kan göra förändringar och vad vi ska göra till det bättre. Det är konstaterat att vi ska göra en annan typ av lösning med en hastighetsdämpande åtgärd. Och vad det blir för åtgärd återkommer jag gärna med till våren 2021. Den kommer vara ganska spännande och vi ska se till att vi har en lämplig lösning så att man håller hastigheten genom samhället. 

Hur länge kommer beläggningsarbetet pågå nästa sommar?

– Det kommer vara störningar under en veckas tid om jag får uppskatta det. Det blir ett jobb under sommarperioden 2021. Hur tidigt eller sent det kommer dra igång törs jag inte svara på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt