Annons:

BEKRÄFTAD CORONASMITTA PÅ ARBETSPLATS – ÅTGÄRDER HAR VIDTAGITS

Covid-19 har bekräftats på Glamox i Målilla och den drabbade personen befinner sig hemma och är sjukskriven. Foto: Ossian Mathiasson

BEKRÄFTAD CORONASMITTA PÅ ARBETSPLATS – ÅTGÄRDER HAR VIDTAGITS

En medarbetare på Glamox i Målilla har bekräftats smittad av covid-19. Företaget var snabba med att desinficera hela anläggningen och skicka hem två medarbetare som ska ha varit i kontakt med smittade personen. 
– Vi har utfört desinficering av alla områden, säger fabrikschefen Magnus Antonsson. 

Annons:

Magnus Antonsson berättar att en anställd på Glamox i Gårdveda utanför Målilla har testats positivt för covid-19, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Vi fick beskedet i dag. Personen hade gjort testet i måndags och i dag kom det positiva provresultatet, säger Magnus Antonsson. 

Hur mår personen?

– Personen är hemma, sjukskriven och mår efter omständigheterna bra, säger Magnus Antonsson. 

Hur länge ska personen vara hemma?

– De som jobbar med smittspårningen i Region Kalmar är inkopplade så vi följer deras riktlinjer. Om jag kommer ihåg rätt så handlar det om en vecka plus ett par dagar där man ska vara symptomfri.

Vad har ni vidtagit för åtgärder efter det bekräftade fallet?

– Vi har börjat undersöka vilka personer som har arbetat i närheten av denna drabbade person. Så här långt är det två personer som kommer testas och som inte är kvar på jobbet. Vi skickade hem de två personerna direkt i dag. 

Desinficerad anläggning

En timme efter att det positiva provsvaret kom inleddes arbetet med att desinficera alla ytor i anläggningen.

– Det var ett arbete som startade väldigt snabbt, bara en timme efter att vi hade fått beskedet så hade vi folk på plats för att göra desinficeringen. Det heter elektrostatisk desinficering. Man sprutar på ett medel och efter tio minuter kan man vara i utrymmet igen.

Har ni haft fler anställda med bekräftad coronasmitta under pandemin?

– Vi har haft en medarbetare som testade sig för antikroppar och personen hade haft det. Det var en person som var sjuk under sin semester i somras. I övrigt har vi vad vi vet inte varit drabbade av det men det finns ett mörkertal som man får inse. 

"Får göra det bästa"

Antonsson betonar vikten av att minska smittspridningen och se till att inte fler personer blir smittade. 

– Det är bara att följa utvecklingen och hoppas att vi blir förskonade från ett utbrott. Vi har följt myndigheternas rekommendationer och vidtagit restriktioner med att separera personalen och ha tre olika tider vid lunch. Vi har försökt undvika den här risken men nu har vi bekräftad coronasmitta. Vi får göra det bästa härifrån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt