Annons:

  • Blivande 3D-tekniker tillverkade rumsnycklar till designtävling

    Eva Kusmierz, Anders Nilsson och Hampus Eriksson var tre av fyra vinnare i designtävlingen för YH-studenterna i årskurs 2 på Additivt Teknikcenter. Saknas på bilden gör Olle Prim. Foto: Additivt Teknikcenter

  • Blivande 3D-tekniker tillverkade rumsnycklar till designtävling

    En vinnande ljuslykta och de två vinnande rumsnycklarna.

  • Blivande 3D-tekniker tillverkade rumsnycklar till designtävling

Blivande 3D-tekniker tillverkade rumsnycklar till designtävling

De blivande 3D-teknikerna på Additivt Teknikcenters YH-utbildning har konstruerat och designat egna ljuslyktor och rumsnycklar. 
– De har kläckt en idé som de har designat, ritat och konstruerat och printat ut med skolans 3D-printrar, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter. 

Annons:

De som går andra året på YH-utbildningen till att bli 3D-tekniker har deltagit i en design- och konstruktionstävling på uppdrag från Hotell Hulingen. 

– Vi fick en idé från Putte och Jenny Svensson Sahlin på Hotell Hulingen om att de behövde rumsnycklar till sina rum som skulle förknippas med artisten i rummet. Eleverna har tillverkat nyckelhållare till hotellrummen och ljuslyktor med LED-ljus, säger Joakim Svensson.  

Här är vinnarna i designtävlingen

Olle Prim och Anders Nilsson tog hem segern i momentet med tillverkning av rumsnycklar då de tog fasta på Monica Zetterlund respektive Sven-Ingvars.  

– Anders Nilsson designade rumsnyckeln till Sven-Ingvars-rummet och den föreställde ett rött paket med vita snören. ”Ett litet rött paket” är titeln på en låt som Sven-Ingvars har gjort så det blev lyckat, säger Joakim Svensson och fortsätter: 

– Olle Prim designade ett Monica Zetterlund-rum. Det är en vit bakgrund och tre gröna äpplen på nyckelhållaren. 

När det gäller momentet med ljuslyktor fastnade juryn med Putte och Jenny lite extra för det som Eva Kusmierz och Hampus Eriksson presenterade. Båda två hade riktat in sig på en ljuslykta i form av hörlurar. 

– Eva gjorde en ljuslykta i form av ett headset och placerade LED-belysning i spiralsladden. Det var riktigt cool design. Hampus Eriksson gjorde också en ljuslykta i form av ett headset. Den ser ut som en korg och sedan sätter man in LED-lampan där i. 

"14 klockrena idéer"

14 elever i tvåan på YH-utbildningen deltog i tävlingen och alla fick möjlighet att presentera sina prototyper och idéskisser.

– Eleverna har kläckt en idé som de har designat, ritat, konstruerat och printat ut med hjälpa av skolans 3D-printrar. Efter det har de gjort viss efterbearbetning och idag var allting färdigt. De presenterade sina ljuslyktor och rumsnycklar. Det var svårt för Putte och Jenny att välja pristagare eftersom det var 14 klockrena idéer. Kul att eleverna fick stå i centrum och här fick de verkligen visa hur duktiga och skarpa de är. 

De fyra vinnarna mottag varsitt presentkort från Hotell Hulingen och förhoppningsvis kan det bli produktion av rumsnycklarna och ljuslyktorna på sikt. 

– Vi fick till exempel in fyra nya printrar i veckan så vi har totalt 20 maskiner i olika fabrikat. Eleverna har lagt ner mycket tid i ritningsprogrammet och använt 3D-printrarna till denna designtävling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt