Annons:

Sören Stenbäck fick utmärkelsen som årets SSA-företagare när det gäller samverkan mellan skola och arbetsliv. Foto: Ossian Mathiasson

Sören öppnar industridörren för skolungdomar – fick utmärkelse: "God förebild"

Samarbetet mellan skola och arbetsliv är viktigt. Sören Stenbäck på Körners Mekaniska Verkstad tycker likadant – och utsågs till årets SSA-företagare i Hultsfreds kommun i dag.

Annons:

Årets SSA-företagare var en av de åtråvärda utmärkelserna vid dagens prisutdelningsceremoni på Hultsfreds kommunhus. 

Kategorin går under namnet SSA-företagare och handlar om ett bra samarbete mellan skola och arbetsliv. Vinnare blev alltså Sören Stenbäck på Körners Mekaniska Verkstad och Christian Nytorpet på Plannja AB var nominerad i kategorin.

– Jag är tacksam för att få priset. Vi vill få fram kompetens och det är vad vi behöver. Jag har engagerat mig i skolan sedan jag började på Körners 2005 och vet att Körners har gjort det långt innan dess, säger Sören Stenbäck och fortsätter:

– Tidigare har vi haft fjärdeklassare på besök men det har klingat av. Jag tror att det är en brist där skolan inte tar chansen. Vi har öppna dörrar men det har ofta varit lärarbetingat. När det har funnits en lärare som har brunnit för industribranschen har det kommit elever. Jag tycker att det är tråkigt. Man behöver komma ut i verkstäder redan som tioåring. Vi har en annan utmaning och det är att det saknas kvinnor på industriutbildningarna, jag vet inte hur vi ska komma dit.

Fakta

Den vinnande motiveringen till årets SSA-företagare lyder: 

”Som en god förebild för branschen har Sören genom åren öppnat dörrarna för många av skolans elever.  Han har med äkta intresse och stor entusiasm sett till att eleverna fått inblick i industrins olika yrken samt varit aktiv i olika forum för att stärka samverkan mellan skola och arbetsliv. En viktig kunskapskälla och en trogen samarbetspartner att räkna med - både för skolans personal och alla elever."

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt