Annons:

Efter DH:s avslöjande – han kräver kommunalrådet på svar

Tommy Ejnarsson (V) vill veta varför ärendet om Dackevinds vindkraftsprojekt diskuterades på fullmäktige när företaget redan hade dragit tillbaka sin ansökan. Frågan riktas till kommunalrådet Lars Rosander (C). Foto: Ossian Mathiasson

Efter DH:s avslöjande – han kräver kommunalrådet på svar

Tommy Ejnarsson från Vänsterpartiet vill veta varför ärendet om Dackevinds vindkraftspark inte togs bort från dagordningen på fullmäktiges sammanträde i november. 

Annons:

Några dagar efter kommunfullmäktiges sammanträde i november avslöjade Dagens Hultsfred att politikernas långa debatt och votering om Dackevinds planerade vindkraftsprojekt runt Mörlunda, Målilla och Virserum var helt i onödan. 

Dackevind drog tillbaka sin ansökan till Länsstyrelsen en vecka för fullmäktigemötet och kommunalrådet Lars Rosander (C) bekräftade att han fick mejlet från Ola Forsell men sa ingenting under mötet.  

”Det stämmer. Jag fick mejlet och tolkade det som att de skulle återta sin ansökan om vi sa nej i fullmäktige. Hade vi sagt ja i fullmäktige så hade de naturligtvis inte återtagit sin ansökan. Det var så jag resonerade”, sa Lars Rosander till DH då. 

"Debatterade en ickefråga"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) hade ingen aning om att Dackevind hade tagit tillbaka ansökan på senaste fullmäktigesammanträdet. 

”Vi borde ha fått reda på att de hade tagit tillbaka ansökan före mötet”, sa oppositionsrådet Tomas Söreling (S) till DH då. 

Till nästa fullmäktige i december har Tommy Ejnarsson (V) riktat en fråga till kommunalrådet Lars Rosander. 

”Varför togs inte frågan om Dackevinds vindkraftspark bort från dagordningen på KF:s möte den 9 november 2020. Det har ju i efterhand kommit fram att kommunalrådet fått ett mail den 2 november från Dackevind om att man dragit tillbaka sin ansökan om att bygga vindkraftparken. En vecka innan ärendet debatterades på KF den 9/11. Vi debatterade en ickefråga i cirka 45 minuter”, skriver Tommy Ejnarsson (V). 

Årets sista fullmäktigesammanträde, måndagen den 14 december, genomförs digitalt. Endast kommunfullmäktiges presidium finns på plats rent fysiskt i lokalen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt