Annons:

Här är tänkbar lösning när bredbandssamordnaren går i pension

Hultsfreds kommun funderar på att ge ÖSK i uppdrag att sköta bredbandsfrågorna framöver när Curt Tyrberg går i pension. Foto: Pixabay

Här är tänkbar lösning när bredbandssamordnaren går i pension

Hultsfreds kommuns bredbandssamordnare Curt Tyrberg går i pension vid årsskiftet. Nu tittar kommunen på den framtida lösningen. 
– Vi diskuterar vem som ska ha ansvar för fibersamordningen framöver. Vi har en dialog om att ÖSK ska göra det, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Curt Tyrberg är Hultsfreds kommuns bredbandssamordnare fram till årsskiftet då han går i pension. 

Nu pågår det en diskussion om vem som ska ha ansvar för fibersamordningen i fortsättningen. En tanke som finns är att Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) tar över. 

– Vi har inget specifikt beslut. Det är en pågående diskussion som vi har tillsammans med ÖSK och Högsby kommun då vi har det gemensamt. En sådan ändring ska i så fall skrivas in i förbundsordningen och godkännas av kommunfullmäktige i både Hultsfred och Högsby. Det kommer nog ett förslag inom kort som vi kan ta ställning till, säger Lars Rosander. 

"Kombination med andra uppgifter"

Enligt Lars Rosander lär det bli en enskild medarbetare på ÖSK som får specifika uppdraget med bredbandsfrågor som en del i sin tjänst. 

– Det är utifrån de diskussioner vi har haft och man kan som enskild kommun lägga in olika uppgifter i ÖSK. Då betalar vi ÖSK för den specifika tjänsten. 

Hur kommer det sig att ni funderar på att ge uppdraget till ÖSK?

– Det får i så fall bli en kombination med andra arbetsuppgifter. I och med att ÖSK arbetar med andra infrastrukturfrågor så ser vi möjligheten att hitta en lösning tillsammans med dem. Det handlar mycket om teknik och gräv men även planering och idéer kring hur man kan utveckla fiberfrågan i kommunen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt