Annons:

Flera musiker deltar i livesänd luciagudstjänst

Flera lokala musiker deltar i en livesänd luciagudstjänst i Målilla kyrka i morgon. Foto: Ossian Mathiasson och Privat

Flera musiker deltar i livesänd luciagudstjänst

Aspelands pastorat anordnar en livesänd luciagudstjänst med flera lokala musiker i Målilla kyrka på luciadagen. 
– Det blir en väldigt blandad repertoar, säger kantorn Marie-Louise Ohlsson. 

Annons:

Marlene Karlström, Per Backstad, Åke Hammarskjöld, Conny Svensson och Marie-Louise Olsson kommer uppträda i Målilla kyrka i morgon. Musikgudstjänsten går under namnet ”I lucia och juletid”. 

– Det blir en musikgudstjänst som innehåller de kyrkliga momenten. Vi börjar med några luciasånger innan vi fortsätter med en väldigt blandad repertoar, säger Marie-Louise Ohlsson och fortsätter: 

– Jag ringde till Marlene för vi hade inget luciatåg inplanerat i Målilla. Marlene är från Målilla så jag frågade om hon kanske kunde komma och sjunga några lucia- och julsånger. Då ville hon ha med sig de här musikerna. 

"Blandad repertoar"

Musikgudstjänsten kommer livesändas på Aspelands pastorat och musikerna är glada för att de får denna möjlighet under coronapandemin. 

– Det blir en blandad repertoar. Vi sjunger alltifrån gospel till traditionella julsånger. Det är mest Per och Marlene som sjunger tillsammans. Conny är duktig på trumpet och Åke är mångkunnig och kan spela gitarr, bas, synth och sjunga. Jag själv spelar kyrkorgel och piano. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt