Annons:

ÖSK får samtal som de inte ska ha – här är uppmaningen till kommuninvånarna

Stefan Lind på ÖSK uppmanar kommuninvånarna att kontakta förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) om man upptäcker nedskräpning vid kommunens återvinningsstationer. Bilden är en genrebild. Foto: Arkiv

ÖSK får samtal som de inte ska ha – här är uppmaningen till kommuninvånarna

Östra Smålands Kommunalteknikförbund får många samtal från kommuninvånare som reagerar på nedskräpning på återvinningsstationerna. Nu går Stefan Lind, driftchef på renhållning, ut med en uppmaning. 
– Man ska kontakta förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som äger och sköter driften på återvinningsstationerna, säger han. 

Annons:

Nedskräpningen vid återvinningsstationerna i framför allt Hultsfred är ett ständigt och återkommande problem som har fått många kommuninvånare att tröttna. 

Det händer ofta att det ligger mängder av skräp utspritt bredvid containrarna och Stefan Lind på ÖSK har tagit emot många samtal från kommuninvånare som påtalar problematiken med att det är nedskräpning på återvinningsstationerna. 

– Det går åt mycket tid, kraft och pengar för att städa upp efter människors slarv och inte minst ser det anskrämligt ut för oss invånare som rör sig kring stationerna, säger Stefan Lind. 

"Inte ÖSK som svarar för drift"

Han går också ut med en vädjan till invånarna om att rikta samtalen till förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som bär ansvaret för återvinningsstationerna. 

– Vi vill klargöra att det inte är ÖSK eller Hultsfreds kommun som svarar för drift, städning och tömning på dessa återvinningsstationer. Vi äger och arrenderar ut marken på de flesta återvinningsstationer men FTI äger och sköter driften på återvinningsstationerna, säger Stefan Lind. 

Om man ser att det är någon som har skräpat ner eller att det är fullt i någon container är det FTI man skall vända sig till för extra städning och tömning.

– Detta görs på bästa sätt genom att man med några få klick på FTI:s hemsida kan hitta rätt återvinningsstation och beställa städning eller tömning på den station där det behövs. Man kan be om att få återkoppling på SMS eller e-post när städningen och tömningen är utförd. Man kan beskriva vad för slags avfall det rör sig om. Man kan även se när nästa planerade städning och tömning skall ske. Vill man inte klicka sig fram finns det ett telefonnummer på FTI:s hemsida dit man kan höra av sig med sitt önskemål. Skulle man inte ha tillgång till internet får man såklart höra av sig till oss så hjälper vi till att anmäla till FTI, säger Stefan Lind. 

Då ska man kontakta ÖSK

Om man upptäcker hål i asfalten eller gropar i gruset vid någon återvinningsstation ska informationen riktas till markägaren, ÖSK i detta fall. 

– Det bästa för allas trevnad vore ändå om alla kunde använda sitt sunda förnuft och slänga förpackningarna (plast, metall, tidningar, papper och glas) på FTI:s återvinningsstationer och köra resterande avfall till kommunens återvinningscentral Kejsarkullen i Hultsfred man kan slänga skräp som inte hör hemma på FTI:s stationer. 

Man kan även beställa hämtning av grovavfall från sitt hem mot en avgift som regleras i renhållningstaxan ifall att man inte kan ta sig till en återvinningscentral.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt