Annons:

LOKALT PARTI VILL STOPPA SOPKAOSET: ”DAGS ATT ÖSK AGERAR”

Tommy Rälg, Micke Lång och Lena Persson från norra S-föreningen i Hultsfred vill att ÖSK tar tag i sopkaoset på återvinningsstationerna i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

LOKALT PARTI VILL STOPPA SOPKAOSET: ”DAGS ATT ÖSK AGERAR”

Sopkaoset på Hultsfreds kommuns återvinningsstationer möts av skarp kritik från kommuninvånarna. Nu vill den norra socialdemokratiska föreningen att ÖSK agerar i frågan.
– Titta bara vid återvinningsstationen på Nytorpsvägen, det ser för jävligt ut, säger Tommy Rälg, ordförande i den norra S-föreningen.

Annons:

I en skrivelse till Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) ställer Socialdemokraterna i Hultsfred krav på att återvinningsstationerna ska få bättre ordning. Under flera års tid har partiet mötts av frustration från många kommuninvånare som besöker återvinningsstationerna. 

– Förutom de förpackningar det är avsatt för slängs avfall som inte hör hemma där över huvud taget. Flera invånare har haft synpunkter i frågan för att få en bättre skötsel av våra återvinningsstationer. Det är dags att ÖSK agerar, säger Tommy Rälg. 

Flera av återvinningsstationerna i Hultsfred är undanskymda och saknar belysning och det är ett stort problem som Rälg ser, framför allt vid återvinningsstationen på Nytorpsvägen.

– Detta underlättar för de som slänger och lämnar annat skräp än det återvinningsstationerna är avsedda för, säger Rälg. 

Partikollegan Micke Lång fyller i:  

– Till denna station kommer folk med bil och bara dumpar sitt skräp. Den här platsen borde tas bort sett ur mina ögon, säger Micke Lång. 

"Kaoset upprör och berör"

Rälg är inne på samma linje och tar upp ett annat förslag som framförts sedan årsskiftet. Det handlar om att flytta återvinningsstationen vid Nytorpsvägen till parkeringen vid Hultsfredshus. 

– På nätterna kan man bara åka hit och kasta precis vad man vill utan att få någon skuld. Skulle man placera den vid Hultsfredshus i stället så skulle det inte vara lika lätt då det är rätt mycket som vistas i det området, säger Rälg. 

Vad vill ni att ÖSK gör i denna fråga?

– Att de agerar, får till ett helhetstänk och tar fram förslag på hur problemet ska lösas. För så här kan vi inte ha det. Jag möts av kritik varje vecka så ÖSK måste sätta spiken i kistan och tala om att vi ska lösa det. Just nu får vi inga svar från dem, säger Rälg. 

Lång fyller i och ger förslag på eventuella lösningar: 

– Sopkaoset berör och upprör. Vi tror att en del av problemet kan mötas genom att ha mer lördagsöppet på Kejsarkullens återvinningscentral. Kanske kan man till och med avveckla någon av återvinningsstationerna, säger Lång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt