Annons:

Nya förskoleregler förlängs med sex månader: ”Pandemin är inte över”

De nyinförda förskolereglerna för när vårdnadshavare blir permitterade får en fortsättning under första halvåret 2021. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Nya förskoleregler förlängs med sex månader: ”Pandemin är inte över”

De nya reglerna i förskolan för när vårdnadshavare blir permitterade från sitt arbete förlängs med sex månader. Det beslutet fattade barn- och utbildningsnämnden på sitt sista sammanträde för 2020. 

Annons:

Barn- och utbildningsnämnden i Hultsfred har förlängt beslutet att tillåta byte av plats från den dag då vårdnadshavare meddelar byte av plats på grund av permittering relaterat till covid-19. 

I det fall vårdnadshavaren vill säga upp sitt barns plats i förskola eller fritidshem på grund av permittering tas uppsägningstiden på två månader tillfälligt bort. 

Förlängning med sex månader

I våras fattade nämnden beslut om att de nya reglerna skulle gälla fram till årsskiftet och nu blir reglerna förlängda till och med den 30 juni 2021. 

– Det handlar om vårdnadshavare som blir permitterade på grund av pandemin och snabbt vill byta plats. Enligt riktlinjerna måste man ansöka om byte av plats två månader innan man ska byta plats men här är det snabba förändringar på grund av att man kanske har blivit permitterad. Vill man som vårdnadshavare byta från en plats på 40 timmar i veckan till en plats på 15 timmar så är det genomförbart, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars och fortsätter: 

– Då har man kanske sitt barn hemma en viss del och vill använda de 15 timmarna som man har rätt till när det gäller allmän förskola. Här har vi ett beslut på att vårdnadshavare kan byta direkt när de meddelar oss och då slipper de avgiften för förskoleplatsen. Pandemin är inte över än så det gör att beslutet är förlängt fram till den 30 juni. 

Om vårdnadshavare har sagt upp platsen och senare behöver plats i förskola eller fritidshem kommer man att behöva ansöka på nytt och har rätt till plats inom fyra månader. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt