Annons:

  • Målillaungdomar har byggt igloo: ”Kul att se när den byggdes ihop”

    Avon van Dyck och några vänner byggde en igloo av isblock i Målilla under flera timmar på lördagen. Foto: Privat

  • Målillaungdomar har byggt igloo: ”Kul att se när den byggdes ihop”

Målillaungdomar har byggt igloo: ”Kul att se när den byggdes ihop”

Avon van Dyck och några kompisar i Målilla byggde en is-igloo under helgen. 
– Vi hade tankar på att sova i igloon men vi var så blöta så vi skippade det, säger Avon van Dyck. 

Annons:

Bröderna van Dyck, Avon och Sammy, var tillsammans med Ludvig Ivarsson, Leo Stolt och Martin Hag ute på en sjö i Målillatrakten för att fiska och grilla korv i helgen. Efter en stund började ungdomarna hugga ut en del isblock och fick en tanke på att bygga en is-igloo vid sjön, drygt 100 meter från bröderna van Dycks bostad. 

– Det var egentligen ingen tanke från första början. När vi hade börjat hugga ut en del isblock sa vi att vi skulle börja bygga en is-igloo. Det var allas beslut att bygga en is-igloo, säger Avon van Dyck och fortsätter:

– Först byggde vi en igloo på isen, sedan rasade den in och höll inte. Vi började i stället på en ny igloo på land och det tog väl sju timmar att färdigställa den på lördagen. 

Hur var det att bygga en igloo för första gången?

– Det var kul att se när den byggdes ihop. Det var lite jobbigt då och då men vi hjälptes åt. Många av isblocken vägde flera kilo så jag får säga tyngden var det svåraste, speciellt när vi kom högre upp så var det svårt att få upp de stora, tunga isblocken, säger Avon van Dyck. 

Ungdomarna sov inte i igloon

Målilla-ungdomarna hade till en början planer på att sova i igloo under natten mellan lördag och söndag, en idé som de gick ge upp. 

– Vi var så blöta så det hade inte varit så kul att sova i igloon. Vi hade inga torra kläder. Igloon står alltjämt kvar. Det har varit minusgrader i flera dagar och det är mycket is så den håller nog ett tag. 

Kommer ni testa att sova i den framöver?

– Vi får se om den håller till helgen. Det ska bli plusgrader ett tag, sedan får vi se. Igloon är rätt så stor så det får lätt plats sex personer om alla ligger raklånga.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt