Annons:

MAN ÅTALAS FÖR MORDFÖRSÖK I VÄSTERVIK

En man åtalas vid Kalmar tingsrätt misstänkt för försök till mord

MAN ÅTALAS FÖR MORDFÖRSÖK I VÄSTERVIK

En man i 50-årsåldern från Västervik åtalas vid Kalmar tingsrätt misstänkt för försök till mord på en kvinna. Åklagaren har också skrivit i åtalet att i andra hand ska mannen dömas för grov misshandel och grovt olaga hot. Mannen nekar till brott.

Annons:

Händelsen inträffade den 5 december förra året i en lägenhet i Västervik där mannen bodde. Enligt åtalet ska mannen ha satt sig grensle över kvinnan när hon låg i hans säng och hållit fast henne med olika hårda grepp om hennes armar, tryckt ned hennes ansikte i en kudde, hållit för hennes näsa och mun samt slagit och skallat henne i ansiktet samt tagit stypgrepp om kvinnans hals.

Mannen ska under tiden ha hotat kvinna genom att bland annat säga ”I kväll kommer jag inte att släppa – ikväll kommer det att göra ont – jag dödar dig du kommer inte härifrån levande och det här är bara början."

Anses ha varit livshotande

Våldet som kvinnan utsattes för orsakade smärta, svullnad, blåmärken och andnöd hos kvinnan. Strypgreppen kvinnan utsattes för var livshotande anser åklagaren.

Mordförsöket avbröts då kvinnan lyckades fly från mannen och ut på gatan, där en person i en bil hjälpte kvinnan att uppsöka akutmottagningen på Västerviks sjukhus.

Mannen anhölls samma natt i sin frånvaro och kunde gripas några dagar senare.

Under rättegången kommer två vittnen att höras som styrker mannens gärning samt läkaren som omhändertog kvinnan samt den polis som mötte kvinnan på akutmottagningen. Mannen förnekar brott.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt