Annons:

Då ska alla elever på Albäcksskolan ha undervisning på plats

Albäcksskolan har som plan att bedriva all undervisning på plats från vecka elva och framåt. Foto: Ossian Mathiasson

Då ska alla elever på Albäcksskolan ha undervisning på plats

Albäcksskolan ska öka på från en årskurs till två årskurser på plats efter sportlovet och siktar på att bedriva all undervisning på plats från vecka 11 (måndagen den 15 mars) och framåt. 
– Det är så planen ser ut och den kan snabbt förändras, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Under de tre senaste veckorna har en årskurs i taget haft undervisning på plats på Albäcksskolan medan resten av eleverna har haft fjärrundervisning. 

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att Albäcksskolan ska fortsätta bedriva delvis fjärrundervisning mellan 1 mars och 12 mars (vecka nio och vecka tio) med förändringen att en årskurs har fjärrundervisning och övriga årskurser är på plats. 

Då ska alla elever undervisas på plats

Albäcksskolan kommer med andra ord öka på från en tredjedel till två tredjedelar på plats.

– Årskurs 7 har fjärrundervisning medan årskurs 8 och 9 har undervisning på skolan vecka 9. Årskurs 8 har fjärrundervisning medan årskurs 7 och 9 har undervisning på skolan vecka 10, säger Martin Snickars och utvecklar beslutet:

– Det görs utifrån att smittspridningen har minskat i Kalmar län och Hultsfreds kommun. Vi har haft noll bekräftade fall inom förskola och skola de senaste fyra veckorna. Det ser betydligt bättre ut nu än vad det gjorde i december och januari. 

Från och med vecka elva och framåt, måndagen den 15 mars, är tanken att all undervisning ska bedrivas på plats under förutsättning att smittspridningsläget i kommunen tillåter det.

– Kommer det fortsätta vara som det är just nu så kan vi ta in alla elever på plats igen. Skulle smittspridningen öka igen så måste vi kanske ställa om och ha fler på fjärrundervisning och färre på plats. Det är så planen ser ut och den kan snabbt ändras, säger Snickars. 

"En försiktighetsåtgärd"

Eleverna på Albäcksskolan har i dag gått på sportlov och Snickars försvarar beslutet med att släppa in allt fler elever på skolan från och med vecka nio. 

– Vi vet inte hur det kommer se ut efter sportlovet. Utifrån vad vi vet just nu så tror vi att vi kan undvika trängsel genom att ha en årskurs hemma. Det är en försiktighetsåtgärd med att inte ta in alla elever än. Vi väntar två veckor och då ser vi om smittspridningen har ökat under vecka nio och tio eller inte. Har det ökat inför vecka elva så kan vi kanske inte ta in alla elever, då får vi kanske minska ner eller fortsätta med två tredjedelar. Det är viktiga veckor för hur det kommer bli från vecka elva och framåt. 

Beslutet gäller inte grundsärskolan årskurs 7–9 som redan har undervisning på skolan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt