Annons:

Lärcenters distansundervisning förlängs med en månad

Hultsfreds Lärcenter kommer fortsätta bedriva distansundervisning till och med 1 april. Foto: Ossian Mathiasson

Lärcenters distansundervisning förlängs med en månad

Hultsfreds Lärcenter kommer fortsätta bedriva distansundervisning till och med 1 april. Det är ett beslut som barn- och utbildningsnämnden har fattat. 

Annons:

Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid veckans nämndsmöte att vuxenutbildningen på Hultsfred Lärcenter fortsätter med distansundervisningen från 1 mars till 1 april.

– Det blir en förlängning av distansundervisningen på Hultsfred Lärcenter. Som det är nu så har haft vi ett beslut till 28 februari och beslutet förlängs till 1 april. Det innebär att det är distansundervisning för i princip alla elever på lärcenter, säger Martin Snickars, barn- och utbildningschef i Hultsfreds kommun.

Vissa delar kan utföras på plats

Undervisning där det ingår praktiska moment eller arbetsplatsförlagt lärande kan i vissa fall vara undantaget. Andra anpassningar utifrån elevgrupp kan ske vid särskilda behov.

– Vi har till exempel ett intag på SFI den 6 april som kan göra att vi behöver ta in elever i smågrupper för att kunna se till att de kommer igång med digitala verktyg och digitala läromedel. Det kan vara vissa praktiska moment som behöver utföras på plats, då tar vi in smågrupper på plats. Vi har gott om lokaler så vi sprider ut eleverna i smågrupper. Vi har också nationella prov på plats vid vissa tillfällen. Det är samma sak där, smågrupper med stora avstånd mellan varje studerande, säger Martin Snickars. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt