Annons:

Patrik Stenbäck, ordförande i Hultsfreds FK, har framfört önskemål att RioBio-kiosken ska byggas ut så livsmedel förvaras bättre och kioskpersonal får bättre arbetsförhållanden. Foto: Privat

Klubben önskar större kiosk – livsmedel förvaras i städskrubb: "Ingen hållbar lösning"

Hultsfreds FK:s biokiosk på Valhall är för liten och betonar vikten av en nödvändig utbyggnad. 
”Att livsmedel förvaras i en städskrubb som flera har tillgång till är ohygieniskt och det är ingen hållbar lösning i längden”, skriver HFK:s ordförande Patrik Stenbäck i en skrivelse till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Hultsfreds FK äger och förvaltar biografen RioBio i centrala Hultsfred genom ett bioutskott. Den nuvarande biokiosken, som finns i Valhalls foajé, är väldigt liten och rymmer knappt det mest nödvändiga. Antalet arbetande i kiosken varierar utifrån hur mycket publik som filmen kan tänkas locka och kiosken behöver bemannas av fyra personer vid ett större antal biobesökare, enligt HFK:s styrelse och ordförande Patrik Stenbäck.

”Detta leder till stor trängsel i kiosken. Nuvarande ventilationslösning är ohållbar för föreningens ideella arbetare i kiosken. Arbetsmiljöverket skulle förmodligen stänga utrymmet omgående om en inspektion skulle genomföras. När popcornmaskinen går för fullt och upp till fyra personer befinner sig i kiosken blir det olidligt varmt”, skriver Patrik Stenbäck i en skrivelse till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun. 

Livsmedel förvaras i städskrubb

Den lilla ytan i kiosken har till och med lett till att en viss del av sortimentet förvaras i en städskrubb som finns intill kiosken. 

”Att livsmedel förvaras i en städskrubb som flera har tillgång till är ohygieniskt och det är ingen hållbar lösning i längden”, skriver Stenbäck. 

HFK anser att RioBio-kiosken borde byggas ut för att förvara kioskvarorna på ett hållbart sätt och skapa en acceptabel arbetsmiljö för de ideella krafterna. 

”Våra arbetsinsatser bygger på ideellt arbete och ett gensvar som följer våra önskemål kommer förbättra miljön för de som använder sin tid för att möjliggöra vår verksamhet och utveckla ortens kultur- och idrottsliv. Vår förhoppning är att kommunen ska kunna hjälpa oss med detta önskemål”, skriver Stenbäck. 

Så svarar kommunalrådet

I samband med kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde var frågan uppe på agendan. 

– Klubben sitter trångt till i kiosken och önskar att få den utbyggd. Den frågan har Mikael Pettersson, fastighetschef, och kultur- och fritidsförvaltningen. De får ta ett möte med HFK för att se vilka behoven är, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt